23948sdkhjf

Lesjöfors utbildar lettisk kund i fjäderlära

Nyligen genomförde Lesjöfors Springs Oy i Finland en fjäderutbildning för sina lettiska kunder Alas-Kuul. Detta för att stärka den tekniska kompetensen.

Alas-Kuul erbjuder kunder i Estland och Lettland allt ifrån elmotorer till svetstillbehör för tryckluftsutrustning. För att lära sig mer om fjäderteknik var företagets tio anställda med på en utbildningsdag ledd av Lesjöfors finska dotterbolag Lesjöfors Springs Oy.

Stefan Musslinder, utvecklingschef för fjäderteknik i Lesjöforskoncernen, lärde deltagarna om fjädertypens egenskaper, beräkningar och vikten av korrekta konstruktionslösningar.

De fick också en manual med grundläggande fjäderdata som de behöver få in för att hjälpa sina kunde med optimala fjäderlösningar.

Janne Salminen, kundansvarig på Lesjöfors Springs Oy, var initiativtagare till utbildningen. Något som uppskattades av kollegorna.

– Det underlättar mycket för oss att leverera den optimala fjädern till kunden om vi har noggranna designritningar. För att uppnå det behöver inköparen grundläggande kunskaper inom fjäderteknik. Den här utbildningen var en win-win för båda parter, säger han i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Elstödet: 1,9 miljarder har delats ut på tre dagar
SSAB satsar sex miljarder på ny ugn – minskar Sveriges koldioxidutsläpp med tre procent
EU:s metaller räcker inte till – kan bromsa omställningen
Metallbörsen i veckan
RobotCenter Laxå levererar K-station till Baltikum
Rheinzink lanserar nytt grönare zinkmaterial

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078