23948sdkhjf

Stålföretagen gör inte tillräckligt

Stålföretagen gör inte tillräckligt för att ta itu med scope 3-utsläppen. Det menar Guido Kerkhoff, vd för Kloeckner. Han menar också att Kloeckner kommer att bli den största kunden till H2 Green steel-satsningen.

Efter kvartalets tredje rapport släpptes anordnade Kloeckner en pressupplysning.

Kloeckners vd Kerkhoff menar att många inom stålindustrin bara tittar ytligt på att sänka koldioxidutsläppen, istället för att gå till botten med problemet.

99 procent av bolagets egna koldioxidutsläpp faller under scope 3-kategorin, den som mäter indirekta växthusgasutsläpp från företag.

Kloeckner kommer att bli den största kunden till H2 Green steel satsningen när den går i produktion, det menar Kloeckners vd. Stålvolymen som väntas från bolaget skulle täcka 10 procent av aktieägarens scope 3-utsläpp.

I oktober tecknade Kloeckner ett distributionsavtal med den fossilfria stålsatsningen H2 Green steel. Bolaget ska distribuera upp till 250 000 mt/år grönt stål från och med 2025.

Trots svårigheterna att ta itu med scope 3 är stålindustrin i en fördelaktig position jämfört med andra råvaror. Detta är på grund av dess återvinningsbarhet och de tekniska förändringar som är på gång. 

Vid pressupplysningen poängterar vdn också att stål skulle kunna ersätta andra material för att uppnå en grönare leveranskedja.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172