23948sdkhjf

Han leder företaget som kan minska metallindustrins klimatpåverkan

Miljöteknikföretaget Swedish Stirling har utsett en ny vd.

Han heter Dennis Andersson och efterträder Gunnar Larsson som grundade Swedish Stirling 2008 och har varit bolagets vd sedan dess men nu väljer att lämna posten.

– Swedish Stirling har under de senaste åren utvecklat en unik teknologi som har förmågan att lösa stora globala miljöproblem och har bevisat sig genom att landa de första kommersiella avtalen med välrenommerade kunder. Bolaget är finansiellt starkt och redo för nästa steg i utvecklingen. I de läget är det också rätt ögonblick för mig, efter 14 år som vd, att lämna över stafettpinnen till någon som kan ta bolaget vidare in i nästa fas. Dennis har under sin tid i bolaget med all tydlighet visat att han är rätt person för det jobbet, säger Gunnar Larsson.

Gunnar Larsson kommer att fortsätta som anställd i bolaget året ut som rådgivare till Dennis Andersson. 

Dennis Andersson är idag Swedish Stirlings vice vd, samt bolagets sälj- och marknadschef. Han anställdes i bolaget i juni 2020 och kom då från tjänsten som General Manager på säkerhetsföretaget Dormakaba Sverige.

– Swedish Stirling har i och med avtalen med Glencore fått ett tydligt kommersiellt erkännande för PWR Blok-teknologin från den globala metallindustrin. Bolaget är nu på väg in i en fas där produktion och försäljning kommer att ha större fokus. Jag är otroligt stolt över att få leda bolaget framåt i detta skede. Vi har en unik produkt, fantastisk personal, och tillsammans kommer vi på sikt kunna skapa stora värden för kunder och aktieägare, och kraftigt bidra till att minska metallindustrins klimatpåverkan, säger Dennis Andersson.

– Dennis Andersson har precis de kvalitéer och egenskaper som krävs för att leda Swedish Stirling framåt. Han har under sin förhållandevis korta tid i bolaget både spelat en avgörande roll i att få till avtalen med både Glencore och SMS group, samt ansvarat för att ta fram den affärsstrategi som styrelsen nyligen antagit. Med Dennis som vd kommer bolagets fokus framåt ligga på expansion, tillväxt och lönsamhet, säger Sven Sahle, styrelseordförande och största ägare i Swedish Stirling. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.158