23948sdkhjf

I Kallak väntar man på beslut

Beowulf Mining är ett prospekterings- och utvecklingsbolag. Företagets mest avancerade projekt är tillgången Kallak med järnmalm i norra Sverige. En potentiell 389 miljoner tons resurs som kan producera ett koncentrat med 71,5 procents järnhalt och vara en potentiell leverantörskälla för fossilfri stålproduktion i Sverige i årtionden framöver.

Fennoscandian resources är deras helägda dotterbolag som vill utveckla en resurs- och produktionsbas av grafit som kan ge försörjningstrygghet och bidra till Finlands ambitioner att uppnå självförsörjning av batteritillverkning.

Kurt Budge är vd för Beowulf och han kommenterar företagets första halvår.

Först kommenterar han väntan på regeringens beslut angående Unescos kommentar om företagets ansökan om en exploateringskoncession för Kallak. Som vi tidigare berättat menar Unesco att regeringen ska söka en reviderad och utökad djupbedömning.

Läs också: Vill producera högkvalitativ järnmalm för fossilfri stålproduktion

– Beowulf har ett hektiskt slut på året att se fram emot. Vi kommer att lämna våra kommentarer till den svenska regeringen angående Unesco-brevet om Kallak. Med tanke på minister Baylans ord de senaste månaderna om ett beslut när Unesco svarat, påskyndandet av fossilfri ståltillverkning i Sverige och det fortsatta behovet av investeringar och nya jobb i norra Sverige, förblir vi optimistiska att ett beslut kommer.

Nya upptäckter har också gjorts.

– På baksidan av en uppgraderad resurs på Kallak har vi investerat igen och väntar nu på resultaten från gruvstudien, som kommer att stödja diskussioner med Trafikverket, Inlandsbanan och framväxande fossilfria stålproducenter i Norrbotten, som H2 Green Steel.

Ni kanske kommer ihåg att Fennoscandians fick pengar av Business Finland?

Läs också: Finland satsar på batterimetaller

– I Finland är Fennoscandians framgångar med att bevilja 791 000 euro från Business Finland ett enormt lyft och vi ser fram emot att tillämpa dessa medel på våra investeringsprogram, särskilt den fortsatta utvecklingen av vårt partnerskap med Epsilon Advanced Materials och inrättandet av ett strategiskt bearbetningsnav i Finland. Vi kommer att ge en uppdatering om utvecklingen under de närmaste månaderna.

Satsningarna i Kosovo har också fortsatt.

Läs också: Beowulf investerar drygt två miljoner i Vardar

– Slutligen ser vi fram emot att tillstånd förnyas och starten på en intensiv borrkampanj i Kosovo i höst, avslutar Kurt Budge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.063