23948sdkhjf

Finland satsar på batterimetaller

Business Finland är den finska regeringsorganisationen för innovationsfinansiering och handel, resor och investeringar.

- Finland har inte bara alla viktiga mineraler för batterier utan också enastående kompetens inom forskning och produktion. Finland är därför redo att spela en viktig roll för att bygga hela värdekedjan för batterier , säger Mika Lintilä, Finlands ekonomiminister i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Vi är angelägna om att bygga en dialog med andra länder om att halvera transportutsläppen till 2030 och i samband med detta mål utveckla en hållbar batteriindustri. Ansvarig verksamhet, spårbarhet, säkerhet och koldioxidneutralitet är vägledande principer för den finska batterisektorn - från mineraler till återvinning. 

Mineralprospekterings- och utvecklingsföretaget Beowulfs helägda finska dotterbolag Fennoscandian resources får nu ytterligare 791 000 euro från Business Finland.

Bidragsfinansieringen motsvarar 50 procent av den treåriga budgeten på 1,6 miljoner euro för Fennoscandians projekt Spheronisation and Purification of Natural Graphite for the European Lithium-Ion Market .

Detta arbete ingår i konsortiet BATCircle2.0 - Finlandbaserat cirkulärt ekosystem av batterimetaller som har beviljats ​​10,8 miljoner euro av Business Finland som en del av en total finansieringsbudget på 19,3 miljoner euro. BATCircle2.0 är ett nyckelprojekt i Business Finlands program för smart mobilitet och batterier från Finland.

- Beowulf är mycket nöjd med att Business Finland fortsätter att stödja Fennoscandians ambitioner att bli en producent av anodmaterial för litiumjonbatterier. Vi är stolta över att vara en del av det finska batteriekosystemet och samarbeta med finska universitet, forskningsinstitutioner och företag, som alla vill spela sin roll för att ta itu med klimatet, säger Kurt Budge som är CEO på Beowulf och fortsätter:

- Omfattningsstudien för vårt Aitolampi-grafitprojekt beräknas slutföras under de kommande veckorna och vi fortsätter att arbeta med Epsilon advance materials för att inrätta ett strategiskt bearbetningsnav för produktion av förmarköranodmaterial.

Fennoscandian arbetar i olika utvecklingsstadier över hela Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078