23948sdkhjf

Beowulf investerar drygt två miljoner i Vardar

Mineralprospekterings- och utvecklingsbolaget Beowulf har investerat 200 000 brittiska pund (cirka 2 303 000 svenska kronor) i Vardar Minerals.

Investeringen ökar Beowulfs ägarandel i Vardar från cirka 46,1 procent till cirka 48,4 procent.

Pengarna ska gå till förberedande arbeten och till att bygga tillfartsvägar och borrplattformar vid licensen för Mitrovica i norra Kosovo, vid bly-zinkfyndighetsmål på Wolf Mountain samt guldfyndighetsmål vid Majdan Peak.

- Vi kommer inom kort att slutföra prospekteringsplanen för i år, inledningsvis med fokus på licensen för Mitrovica, bly-zinkfyndighetsmålen vid Wolf Mountain samt guldfyndighetsmålen vid Majdan Peak. Denna investering kommer att göra det möjligt för Vardar att utan fördröjning sätta igång med borrning, kommenterade Kurt Budge, vd för Beowulf och fortsatte:

- Det är fortfarande bra tider att ha ett guldfyndighetsmål i portföljen och förra årets geofysiska resultat för Majdan Peak indikerar en potentiellt stor källa till guldmineralisering under den anomali som definierats vid ytan genom ytguld och förändringsintensitet.

- I likhet med Wolf Mountain har vi betydande anomalier, som också är kopplade till ytmineralisering som visats vid provtagning - dessa utgör utmärkta mål för borrning.

- För varje fas av arbetet på Mitrovica finns det till synes allt större potential för en upptäckt. Vi är inte där ännu, men med våra mål vid Wolf Mountain, Majdan Peak och Mitrovica South finns det en reell möjlighet.

- Jag ser fram emot att ge ytterligare uppdateringar om framstegen i Kosovo, avslutade Kurt Budge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078