23948sdkhjf

Vd och CFO lämnar Endomines

Först gick en.

Läs också: Endomines vd avgår med omedelbar verkan

Sedan gick nummer två.

Läs också: Endomines tillförordnade vd lämnar

Och nu lämnar nummer tre.

För Endomines tillkännager att bolagets tillfälliga vd och CFO, Marcus Ahlström, har informerat styrelsen om att han kommer att avgå i oktober 2021 efter en uppsägningstid på tre månader. Marcus Ahlström har jobbat för Endomines i nästan fyra år och han har nu beslutat att gå vidare i sin karriär och söka nya utmaningar.

Styrelsen har påbörjat sökandet efter en ny permanent vd och förväntar sig att kunna få anställningen genomförd under hösten.

När Marcus Ahlström började arbetet som CFO i företaget i början av 2018 hade Endomines inlett en mycket ambitiös tillväxtplan i USA.

Under tiden med Endomines har han byggt upp finansiella och operativa rapporteringsstrukturer och rekryterat erfaren driftsledning för både de amerikanska och finska gruvprojektstartarna. Han har därtill ordnat och genomfört flera, både offentliga och privata investeringar för att finansiera företaget och de pågående gruvprojekten.

– Jag vill uttrycka mitt och styrelsens uppriktiga tack till Marcus för den roll han har spelat för att stärka företagets ekonomi och hans uthållighet och kreativitet när det gäller att ta itu med och hantera de operativa utmaningar som företaget har ställts inför de senaste åren. Marcus lämnar efter sig en stark ledningsgrupp och ett företag i mycket förbättrat ekonomiskt skick. Vi kommer att fortsätta att arbeta med honom under de kommande månaderna för att säkerställa en smidig övergång till ny ledning, säger Ingmar Haga, styrelsens ordförande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125