23948sdkhjf

Metallbearbetningsföretaget tror på svensk tillverkningsindustri

På årets Elmia Subcontractor i november satsar metallbearbetningsföretaget Hygap med ny placering och större monter.

- Elmia Subcontractor är den perfekta platsen för oss att få ut vårt budskap på, säger vd Andreas Gustafsson.

Och vad är då budskapet? Jo, de vill och är redo för att visa upp Hygapgruppen som en komplett leverantör för branschen.

- Vi har nyligen investerat i två olika bolag vilket gör Hygapgruppen starkare. Vi är sedan tidigare väldigt kompetenta inom rör och profiler, men med de nya bolagen tar vi också stora kliv inom plåt och kan därmed även stärka dessa processer. Nu blir vi än mer attraktiva och effektiva i vårt erbjudande mot kunden då vi kan göra fler produkter sammansvetsade och tillverka väldigt mycket i huset.

Hygap erbjuder ett sortiment av allt från enstaka prototyper till stora serier som levereras just in time.

- Vi har investerat kraftigt i ny teknik och nya processer för att kunna leverera ännu mer kompletta produkter, nå en högre förädlingsnivå och bli än mer effektiva på flera punkter i värdekedjan. Och därmed kunna hålla produkten längre hos oss.

Men det räcker inte med ny teknik.

- Ny teknik och rätt personal är våra framgångsfaktorer, det räcker inte med att satsa på ny teknik, säger han och fortsätter:

- På senare år har den svenska plantan som vi har vuxit även internationellt, med stora volymer och större kunder har valt att komma hem. Vi löser nu leveranserna åt kunderna som ser vinningen med att hålla det lokalt.

För han tror på den svenska tillverkningsindustrin.

- Jag tror stenhårt på svensk tillverkningsindustri och jag är övertygad att vi går stärkta ur detta. Men då är det viktigt att produktionen står upp kostnadsmässigt och kvalitetsmässigt gentemot andra länder och är det något land som klarar detta så är det Sverige.

- Automatiseringen är svårare att göra på våra processer, det är en jätteutmaning jämförelse med övriga branscher inom industrin, detta på grund av stora tunga prylar, mycket i stål och långgods vilket kräver enorma maskiner för hantering av detta. Därför har vi tagit fram, ihop med en underleverantör, en helt ny automationslösning för våra rörlasrar som ska sjösättas under hösten. Och den här typen av samverkan gör att vi kan bli än mer effektiva mot andra länder, avslutar Andreas Gustafsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08