23948sdkhjf

Därför lämnar han bränslecellsföretaget

Han är den enskilt största aktieägaren i bränslecellsföretaget myFC och har suttit i dess styrelse sedan 2019. Men Alex Guy lämnade styrelsearbetet den 10 maj. 

- Huvudskälet är att jag har fullt upp med andra projekt, framför allt mitt ordförandeuppdrag i Eshara water, ett air to water-företag som just nu befinner sig i kraftig tillväxt. För tillfället har jag helt enkelt inte tid att ge styrelsearbetet den uppmärksamhet det kräver, säger Alex Guy.

Han säger att när han gick in som storägare ville han även ägna en tid i styrelsen.

– Jag ville göra det för att sätta mig in i bolagets möjligheter. Nu har jag suttit i styrelsen i ett och ett halvt år och tycker att det är dags att släppa in andra, säger han.

Han behåller sin plats i styrelsens valberedning och som huvudägare har han rätt att nominera sin efterträdare.

– Ja, jag har några namn. De jag tänker på skulle inte bara fylla luckan efter mig, jag tycker även att det är personer som kan tillföra mer till styrelsearbetet än jag. myFC är ett företag med stark inriktning på teknik och innovation, med behov av en aktiv styrelse för att hjälpa bolaget uppnå kommersiell framgång, säger han. 

För ännu är det inte klart. myFC ber att få återkomma med namn på nominerad styrelseledamot, berättar de för Metal supply.

Alex Guy menar att myFC närmar sig ett skede där bolagets innovationer och entreprenörskap även närmar sig ett affärsmässigt momentum.

– Möjligheterna för bränsleceller och  grön energi är enorma. Det handlar om hur vi ska lösa framtidens energiresurser och de tio senaste månaderna har vi sett att intresset växt starkt. Det är stor skillnad mot hur det var före pandemin.

myFC starkaste kort är enligt Alex Guy de formbara och modulära bränslecellerna för deras möjligheter till anpassning för mängder av olika produktgrupper.

– Det i kombination med den höga teknologiska kompetensen i bolaget, de många innovationerna och patenten, ger en betydande potential.

Han är tydlig med att han även fortsatt ser sitt ägande i bolaget som långsiktigt.

– Jag ser på de närmaste tolv månaderna med stor förväntan, säger han.

– Hans kunskaper i entreprenörskap och starka tro på vår affärsidé har bidragit till att ta oss ytterligare en bit på vägen mot ett större kommersiellt genombrott. Jag är mycket glad över att hans engagemang i bolaget kvarstår, även om det i fortsättning sker utanför det direkta styrelsearbetet, säger styrelseordförande Ulf Henning som riktar ett tack till Alex Guy för hans tid i styrelsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078