23948sdkhjf

Kaunis Iron allt närmare miljötillstånd

Mark- och miljödomstolen har gått ut med en kungörelse för Kaunis Irons ansökan om utökad gruvbrytning i Tapuli, Palotieva och Sahavaara. Det innebär att första steget i miljötillståndsprocessen är avslutat och ansökan anses vara komplett.

– Vår ambition är som vi tidigare sagt är att bygga vidare för att etablera en gruvdrift långsiktigt här i Pajala. För att det ska bli verklighet måste vi steg för steg komma framåt i de här tillståndsprocesserna så att vi kan genomföra våra planerade investeringar och nyrekryteringar, säger Åsa Allan, vice vd, Kaunis Iron och tillägger:

– En utökad gruvbrytning skulle betyda många nya arbetstillfällen här i Pajala. Vilket givetvis är en fantastisk möjlighet för vår region att skapa tillväxt.

Ansökan gäller för fortsatt och utökad gruvverksamhet vid Tapuli och gruvverksamhet vid Palotieva och Sahavaara m -ed tillhörande verksamhet vid Kaunisvaara anrikningsverk i Pajala.

I nästa steg kan fler intressenter yttra sig om ansökan och mark- och miljödomstolen ska även genomföra ett besök på plats i Pajala för att själva se och få förklarat för sig vad som ska ske.

– Ett viktigt steg framåt, nu får fler yttra sig om ansökan och domstolen ska besöka oss. Arbetet löper på framåt vilket är viktigt för oss. Vi har blivit försenade bland annat på grund av pandemin, men det känns väldigt bra att vi nu tar ett steg framåt i processen, säger Åsa Allan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078