23948sdkhjf

Hon ska driva digitaliseringen

Forskningsinstitutet Rise har inrättat en ny roll. Som chief digital officer är uppdraget att fortsätta driva den digitala transformationen.

Och tjänsten går till Eva Harström som närmast kommer från BillerudKorsnäs. 

- Digitaliseringen har en viktig roll när vi tar fram nya lösningar för en hållbar framtid. Eva har en imponerande kompetens och erfarenhet av att jobba med förändringsledning och digitalisering på strategisk nivå. Jag vet att hon med sin analytiska förmåga och handlingskraft framgångsrikt kommer driva vår transformation och få full utväxling på den unika spetskompetens som finns internt hos oss på Rise. Vi har en viktig uppgift framför oss och vi är många som tillsammans med Eva kommer göra att vi lyckas med vårt digitaliseringsuppdrag. Jag vill hälsa Eva varmt välkommen, säger Pia Sandvik vd på Rise. 

Rollen kommer arbeta nära koncernledningen och en viktig kontaktyta är affärs- och innovationsområdet Digitalisering som även driver digitaliseringsinitiativ i externa projekt och samarbeten med industri och offentlig sektor och inom områden som e-hälsa, den uppkopplade individen och uppkopplade städer.

- Jag ser mest fram emot att samarbeta med alla kompetenta medarbetare och sammanfoga våra kunskaper och erfarenheter till en helhet, där de digitala möjligheterna verkligen kommer till sin rätt. Att utveckla lösningar och arbetssätt där den digitala tekniken är med från början som en möjliggörare. Jag upplever Rise som en väldigt spännande organisation och med ett tydligt och bra syfte. Jag vill verkligen bidraga till den innovationskraft Rise skapar tillsammans med sina samarbetspartners, berättar Eva Harström för Metal Supply.

Eva Harström tillträder tjänsten 1 september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.046