23948sdkhjf

Bulten startar bygget av ny produktionsanläggning

Nu börjar Bulten bygget av en ny produktionsanläggning i Radziechowy-Wieprz i Polen. På grund av pandemisituationen i april 2020 avbröts investeringen, men nu har det blivit dags att dra igång projeketet.

Efter ett coronaår som satt käppar i hjulet för flera företags planer, har Bultens styrelse nu fattat beslut om att starta sitt projekt med en ny produktionsanläggning i Polen med omedelbar verkan.

– Cirka 150 personer kommer arbeta vid den nya fabriken, berättar Kamilla Oresvärd som är senior vice president för företagskommunikation på Bulten, för Metal Supply. 

Bygget av den nya anläggningen ska inledas med en invigningsceremoni i maj 2021 och under första halvåret av 2023 förväntas produktionen starta. Den huvudsakliga verksamheten i anläggningen kommer att vara ytbehandling.

– Jag är mycket glad för att vi äntligen startar bygget av vår nya anläggning i Polen. Med den här nya enheten kommer Bulten att ha en toppmodern ytbehandlingsprocess, både vad gäller effektivitet, kvalitet och hållbarhet, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Bulten.

  Den nya fabriken ligger i Radziechowy-Wieprz, nära Bultens befintliga anläggningar i Bielsko-Biala och Wilkowice. Den totala investeringen, inklusive mark, byggnad och produktionsutrustning, uppgår till cirka 31 miljoner euro, cirka 316 miljoner svenska kronor, varav cirka 3,5 miljoner euro (36 miljoner svenska kronor) ingår för den redan köpta marken.

  Kommentera en artikel
  Utvalda artiklar

  Nyhetsbrev

  Tipsa en kollega

  0.093