23948sdkhjf

De förvärvar tillverkare av plåt- och rörprodukter

Efter flera bud på verksamheten har småländska legotillverkaren Alfing nu fått en ny ägare – Inev. Det innebär att bolaget fortsatt kommer finnas kvar i Älmhult med nya expanderingsmöjligheter.

I Älmhult ligger småländska tillverkaren Alfing som bland annat erbjuder konstruktion, tillverkning och ytbehandling av produkter i plåt och rör. Nu har företaget förvärvats av Jönköpingsbolaget Inev som driver verksamheter inom industri och handel.

Hans Johansson och Kerstin Johansson är tidigare ägare av Alfing.

– Alfing är ett otroligt fint och välskött företag där vi ser stora utvecklingsmöjligheter. Vi är oerhört glada att Kerstin och Hans ger oss det här förtroendet. Nu ska vi gemensamt se till att ta företaget till nästa nivå, säger Sune Lantz, styrelseordförande och delägare i Inev.

Enligt Hans Johansson känns Inev som helt rätt köpare.

–  För oss som säljare har det varit viktigt att hitta en aktör som långsiktigt vill vidareutveckla Alfing. Det tycker vi oss ha hittat i Inev, säger Hans.

En av anledningarna till att Alfing valde just Inev var för att Inev vill behålla Alfing i Älmhult och se företaget expandera på orten.

I Alfings verkstad erbjuds allt från stansning, kantpressning och bockning, till laserskärning, svetsning och pulverlackering, och här är affärsidén att hjälpa kunden med hela värdekedjan – allt från konstruktion till distribution. Totalt arbetar cirka 130 medarbetare i koncernen.

I och med förvärvet av Alfing äger Inev nu tio bolag, och utöver Alfing hittas bland annat Steelcenter, GMA och Allt i Plåt i koncernen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079