23948sdkhjf

220 kan förlora jobbet när Hydro och Rio Tinto stänger anläggning

Nu har Hydro och Rio Tinto inlett förhandlingar om att stänga ner den gemensamt ägda anodproducenten Aluchemie i Nederländerna. I och med nedläggningen riskerar 220 anställda sina jobb.

Då den nederländska aluminumtillverkaren Aluchemie fått möta en stor konkurrens och det finns stora behov av återinvesteringar i anläggningen, har de båda ägarna Hydro och Rio Tinto valt att inleda förhandlingar om en parmanent nedläggning.

I anläggningen som är positionerad nära Rotterdam, Nederländerna, jobbar 220 anställda, och vad som kommer hända med dessa kan bolagen inte svara på ännu, och nu inleds samrådsprocesser med arbetstagarrepresentanter och fackföreningar.

Aluchemie startade 1966 och har en total produktionskapacitet på mer än 500 000 ton per år, men årsproduktionen har minskats till 215 000 ton eftersom fyra av de sju anodugnarna redan har stängts permanent.

Detta skulle kräva betydande driftskostnader och nya investeringar för att kunna fortsätta driften vid anläggningen. Att stänga ett företag påverkar många anställda och det är inte ett enkelt beslut. I det här fallet var det dock ett nödvändigt beslut, baserat på grundliga bedömningar, säger Halvor Molland, vice president för medierelationer på Norsk Hydro, till Metal Supply.

Hydro och Rio Tinto kommer under hela processen även att undersöka alternativ till en nedläggning och undersöka externa intressenter för att slippa stänga ner verksamheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094