23948sdkhjf

Wipab startar fräsning inhouse med ny maskin från Correa

Wermlands Industriplåt (Wipab) har investerat i en bäddfräs från Correa för att komplettera sin verkstad. Med den nya fräsen kommer Wipab även kunna erbjuda fräsning inhouse, och maskinen kommer att levereras till bolaget i slutet av mars av Carlstad Machinetools.

Nu har legotillverkaren Wipab i Grums, två mil från Karlstad, investerat i en ny Correa bäddfräs.
Affären blir Carlstad Machinetools andra försäljning av en Correa sedan de övertog agenturskapet för cirka ett år sedan.

– Nu levererar vi ännu en Correa Bäddfräs. Denna gång är det till Wipab som ligger i närheten, bara 20 minuter från vårt kontor. Vi har tidigare sålt en svarv till Wipab och är glada för ett fortsatt förtroende, säger Alexander Klevenfeldt, försäljnings- och marknadschef på Carlstad Machinetools.

Den nya maskinen är en Correa Xperta 20 och är som namnet avslöjar 2 meter i X. Den är utrustad med Heidenhain 640, indexerande huvud, kylning genom spindel, verktygsväxlare och spåntransportör. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice. Kunden har även tecknat ett serviceavtal, vilket ger dem fem års garanti på maskinen och utrustningen.

Hos Wipab ska den nya maskinen användas till bearbetning av alla arbeten till befintliga och nya kunder, och med bäddfräsen kommer bolaget kunna börja fräsa produkterna själva inhouse. Det är en tjänst som tidigare gjordes externt.

Det känns verkligen bra att få till denna del i vår verksamhet då vi under många år haft funderingar på att få till denna investering. Nu kände vi att det var läge då maskinen kompletterar vår hela verksamhet. Vi har i dag utmärkta leverantörer som hjälper oss med fräsning, men när det blir högtryck är ledtider viktigt och då är det vi själva som kan styra den delen, säger Stefan Niklasson, vd på Wipab, till Metal Supply.

Stefan berättar vidare att en av anledningarna till att Wipab valde att investera just nu är att bolaget nyligen gjort nyanställningar, och med den nya kompetensen i huset kändes investering enklare.

I och med investeringen blir vi en relativt komplett verkstad med allt från laserskärning, bockning, och svetsning till fräsning. Vi har även montagehallar där vi utför slutmontage åt ett flertal kunder, säger Stefan.

Maskinen kommer att levereras tillsammans med en veckas utbildning och förutom maskinen, utrustningen och garantin innefattar affären även transport, installation, service, underhåll, reservdelar och allt annat som rör själva maskinen.

Wipab har en verkstadsyta på 7 500 kvadratmeter och har idag 60 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094