23948sdkhjf

Här är finalisterna till SM för unga plåtslagare

Sveriges bästa unga plåtslagare finns i Hudiksvall, Gävle, Falun, Stockholm och Uppsala. Det stod klart i veckan efter juryns bedömning av uttagningstävlingarnas vinnande bidrag.

I slutet av januari genomfördes uttagningstävlingarna till årets SM-final i plåtslageri. 117 plåtslagarelever från 24 av landets olika gymnasieskolor deltog. Varje skola fick skicka in sitt bästa bidrag till den centrala juryn som nu har utsett de 6 finalisterna. Här berättar de hur laddar för finalen. 

Gustav Nilsson, Bromangymnasiet, Hudiksvall
– Jag kommer ta det lugnt och ta det som det kommer.

Felix Forsberg, Polhemsskolan, Gävle
– Jag kommer träna på och läsa på lite mer i läroböckerna. Finslipa på allt helt enkelt.

Elias Karlsson, Lugnetgymnasiet, Falun
– Vet inte riktig, men min lärare kommer se till att jag tränar. Mest handlar det väl om att försöka komma ihåg allt jag lärt mig.

Loke Bodén, Faluns Praktiska Gymnasium, Falun
– Nöta lite extra i verkstaden, öva på olika grundmoment och försöka förfina de kunskaper jag har. Det är lite svårt att förbereda sig när man inte vet vad som kommer. Men helt enkelt öva på det jag kan bli bättre på.

Abbas Rezai, Stockholms Byggtekniska Gymnasium, Stockholm
– Jag kommer jobba på i skolan och öva på gamla tävlingsuppgifter. När jag är hemma kollar jag mycket på Youtube-videos om plåtslageri. Jag måste också få säga att Peter och Tomas är de bästa lärarna jag haft. De är jättesnälla, kan mycket och har lärt mig jättemycket.

Anton Lindvall, Uppsala Yrkesgymnasium Jälla, Uppsala
–  Jag har övat på gamla uttagningsuppgifter, det är bara att nöta in. Jag är ofta i skolans verkstad på fritiden, jag och min lärare Jan brukar vara kvar sent på kvällen, det blir ju ett helt annan fokus när man får jobba själv.

SM-finalen kommer att genomföras på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm den 14-15 april. Planen är att intresserade ska kunna följa tävlingen via en digital sändning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Toppnotering på järnmalmspriset
Ny industriteknikutbildning etableras
Fullt upp även nästa år för Göteneföretaget
Metallbörsen i veckan
Tjuvar hackade hål i vägg – stal koppar
Trots kritik – ny gruva för stålindustrin öppnar
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.158