23948sdkhjf

Aluminiumföretaget expanderar och bygger nytt lager

I mars ska aluminiumföretaget Alutrade i Växjö utöka sina lagerytor och starta bygget av en ny lagerlokal. Bygget är ett led i Alutrades expansionsplaner och de två främsta anledningarna till byggnationen är marknadens ökade efterfrågan och målsättningen att fortsätta växa.

Trots det rådande läget med coronapandemin gjorde Alutrade, leverantör av aluminiumprofiler till svensk industri, ett bra år under 2020. Efter andra kvartalet kunde bolaget dessutom lägga två starka månader bakom sig med den högsta orderingången i företagets historia.

Vi håller på med bokslutet nu och det ser ut som att 2020 kommer bli ett rekordår. Vi ser därför att vi måste bygga ut för att kunna fortsätta växa. Det blir ett naturligt steg och det känns fantastiskt kul, berättar Alutrades vd Mattias Söderqvist för Metal Supply.

Sedan 2013 har bolaget haft en kraftig tillväxt och ökat sin omsättning från 80 miljoner år 2013 till cirka 180 miljoner år 2020.

Stark tillväxt är ingen självklarhet med tanke på året som varit. Det gör såklart att det känns extra roligt och tacksamt att vi kan fortsätta utveckla verksamheten och expandera i den takt vi gör. Framtiden är ljus, säger Mattias.

För drygt två år sedan stod den senaste lagertillbyggnaden klar och den nya lagerytan på cirka 1 080 kvadratmeter kommer att byggas i anslutning till den befintliga lagerbyggnaden. Denna förväntas täcka bolagets behov fram till 2023.

Men det slutar inte där. Företaget har även planer för tiden efter 2023 och Mattias berättar vidare att det redan nu finns planer för ytterligare en lagerbyggnad som ska bli ungefär lika stor som den som ska uppföras nu i mars.

Vi har gjort en plan för de närmasta 7-8 åren där vi ser att vi måste fortsätta bygga ut för att klara vår tillväxt. Runt 2023 kommer det därför att komma ett liknande skepp till storlek, beroende på hur fort tillväxten går och hur läget ser ut då. Vi behöver ju självklart även få bygglov för detta, men det hoppas vi på, säger Mattias och avslutar:

Med större lagerytor får vi det utrymme som behövs för att även fortsättningsvis kunna säkerställa kvalitativa och säkra leveranser till våra kunder. Det ger oss möjlighet att erbjuda moderna logistiklösningar.


Alutrade har kontor och lager i Växjö.
Foto: Alutrade

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.062