23948sdkhjf

Ny bäddfräs moderniserar storbolagets produktion

Ett av de största företagen i Sverige har nu köpt en ny Correa bäddfräs av Carlstad Machinetools för att ersätta sin tidigare bäddfräs av samma märke. Anledningen är att bolaget vill byta upp sig till en nyare modell, och för Carlstad Machinetools är affären av stor betydelse.

Under tredje kvartalet 2021 kommer Carlstad Machinetools leverera en ny Correa bäddfräs till en kund som ska vara ett av Sveriges största bolag. Enligt avtal får Carlstad Machinetools inte avslöja vem kunden är, men bäddfräsen har en viktig roll i bolagets verksamhet.

– För kunden är maskinen kritisk. De gör delar i den som används inom den egna produktionen och investeringen säkerställer att de kan fortsätta denna typ av produktion, berättar Alexander Klevenfeldt, säljare på Carlstad Machinetools, för Verkstäderna.

Alexander berättar vidare att det i takt med att kundens försäljning och produktion ökat blivit nödvändigt för bolaget att investera i en effektivare och modernare maskin. Bolaget ville även ha en maskin med större arbetsområde och fler funktioner, och eftersom bolaget var nöjda med sin Correa från 80-talet valde de att investera i en ny, modernare modell av märket.

Den nya maskinen som bolaget investerat i heter Correa Xperta 45, och precis som namnet avslöjar är maskinen 4,5 meter i X. Maskinen är utrustad med Heidenhain 640, indexerande huvud, kylning genom spindel, verktygsväxlare och dubbla spåntransportörer. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, och till maskinen medföljer ett verktygspaket från Iscar.

Den nya affären är av stor betydelse för Carlstad Machinetools, och faktum är att affären är en liten del av en större målbild där bolaget vill arbeta för att byta ut äldre Correor mot nyare och modernare.

– Det finns över 400 Correa-maskiner i Sverige, men de flesta av dessa är just från 80- och 90-tal. Det kommer bli ett enormt jobb att byta ut alla dessa gamla Correor, men vi kommer arbeta för att göra det. Strategiskt sett är det viktigt för oss att få ut ett par nya referensmaskiner, för att visa den nya tekniken Correa levererar, säger Alexander och avslutar:

– För mig som ansvarig över affären känns det här väldigt bra. Dels att erhålla ett förtroende från ett så stort bolag och dels för att det är en viktig affär för oss. Vi har flertalet projekt som är i sina slutskeenden och många av dessa är kunder som har just en äldre Correa och nu vill byta upp sig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094