23948sdkhjf

Flyttar produktion från Sverige – 150 drabbas

150 av 400 anställda på Autoliv i Vårgårda drabbas då bolaget planerar att flytta sin produktion av gasgeneratorer till Rumänien och Frankrike.

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv planerar att flytta all produktion och utveckling av gasgeneratorer från Vårgårda i Sverige. Detta är en av flera strategiska åtgärder för att öka produktiviteten och effektiviteten inom Autoliv Europa. Planen är att flytta produktionen till Autolivs befintliga anläggning i Rumänien, och utvecklingen av gasgeneratorer till existerande anläggningar i Frankrike och Rumänien.

– Det här är en del av ett globalt optimeringsinitiativ som initierades tidigare under 2020. Det här är mycket svåra beslut att fatta, men de är nödvändiga för att möta våra kunders krav och för att förbli konkurrenskraftiga. Vi kommer att göra vårt yttersta för att stötta våra medarbetare under denna övergångsperiod, säger Frithjof Oldorff, president för Autoliv Europe.

Trots flytten kommer Autoliv att bibehålla en viktig del av sin närvaro i Vårgårda genom sitt globala innovationscenter. Detta eftersom innnovationscentret har en stark förankring i Autolivs övergripande vision Saving More Lives, samt skapar tillväxt genom att utveckla innovativa produkter och lösningar till marknaden.

Vårgårda har cirka 400 anställda, och av dessa kommer cirka 150 påverkas av flytten. Flytten förväntas avslutas under första halvåret 2024.

Planerna är just nu föremål för fackförhandligar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109