23948sdkhjf

Flyttar produktionen från Danmark till Sverige

Bodycote har beslutat sig för att lägga ned sin fabrik i danska Herlev och flytta delar av verksamheten till Malmö.

Läs också: Nu stängs ytbehandlingsfabriken

Värmebehandling, ytbehandling, metallfogning och het isostatisk pressning - Bodycote levererar termiska processer i 180 fabriker i 23 länder. Fast nu blir det alltså i 179 fabriker.

I Malmö erbjuder man värmebehandling. Vi hör med vice president för Bodycote i Sverige Mikael Fällström:

Hur påverkar det er i Malmö att man lägger ner i Herlev?

- Det blir positivt för vår verksamhet i Malmö. Vi kommer att flytta över en del produktion från Danmark till Sverige. Både utrustning och volymer, säger han till U&D.

Innebär det att vissa kunder kommer att vända sig till er istället?

- Ja, så kommer det att bli.

- Vi kommer att ha ett större utbud på process i Malmö. Vi kommer att kunna erbjuda mer av verktygshärdning och härdning i vakuum än vad vi har kunnat tidigare. Vi kommer att kunna serva verktygskunder i framförallt Skåne och Småland på ett bättre sätt. Det är sådant som gått över till Danmark tidigare.

Innebär det också att ni kommer att behöva nyanställa?

- Inte omöjligt. Det kommer att följa med delar av personalen från Danmark till Sverige. Vi har haft några svenskar som jobbat där. Men det kan hända att vi även kommer att växa i Malmö, det kommer det att göra. Med några huvuden iallafall.

Var förändringen oväntad för dig?

- Kanske egentligen inte. Det har väl varit på lut under några år men nu blev det verklighet av det. Jag tycker att det ligger i linje med vad vi har velat göra. Så det är positivt, avslutar Mikael Fällström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.08