23948sdkhjf

Uppdaterad maskinpark hos Björkö Industriprodukter

I Björköby strax utanför Vetlanda ligger Björkö Industriprodukter som bearbetar strängpressad och gjuten aluminium. Trots att året inte är likt något annat så är konjunkturen fortsatt stabil för företaget, och nu har Björkö investerat i en ny fleroperationsmaskin.

När spindeln i en äldre maskin gick sönder hos Björkö Industriprodukter bestämde sig företaget för att investera i en ny fleroperationsmaskin. Valet föll på en DMG MORI NHX 4000.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna göra den här investeringen trots den osäkra världen vi lever i nu, säger Tobias Karlsson, produktionschef på Björkö Industriprodukter, till Metal Supply.

I den nya maskinen som kom till företaget i mitten av augusti kommer Björkö bearbeta sina aluminiumprodukter, och i dagsläget är företaget i full gång med att köra igång maskinens första projekt.

– Nu är maskinen installerad och personalen utbildad, så nu håller vi på att köra igång ett nytt projekt i maskinen, säger Tobias.

Maskinen är utrustad med speedMASTER-spindel med 37kW/221Nm och 20.000varv/min, och som standard är maskinen utrustad med magnetskalor vilket ska ge en hög precision.

Björkö Industriprodukter är ett familjeägt bolag i andra generationen som erbjuder tjänster från råmaterial till ytbehandlad och slutmonterad produkt. Idag är det 42 anställda som hanterar företagets högautomatiserade maskinpark., och robotcellerna kan hantera stora volymer. För att minska ledtider har Björkö Industriprodukter även en egen verktygsavdelning för till exmpel fixturer och robotgripdorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125