23948sdkhjf

Säkrare och effektivare produktion hos Uddeholm

I maj investerade Uddeholm i en ny sågmaskin, en sågmaskin som både gjort produktionen säkrare och mer effektiv. Den nya maskinen står i Lager 1, och med det nya tillskottet har lagret nu nio sågmaskiner.

Den 6 maj anlände den nya sågmaskinen HBM800A från Behringer till Uddeholms Lager 1, där Uddeholms verktygsstål sågas och kapas.

Installation och uppstart gick utmärkt, och efter en vecka var maskinen igång, säger Robert Gustafsson, märkes- och kommunikationschef på Uddeholm, till Metal Supply.

Sedan installationen av den nya maskinen har sågenhöjt produktionen i fabriken, Uddeholm kan dock ännu inte ge ut några exakta siffror eftersom investeringen fortfarande är ny.

– Vi ser en ökning, men vi vill mäta över en längre tid innan vi säger något mer exakt, säger Robert.

Den nya maskinen var främst en investering för en säkrare och snabbare arbetsprocess, och den nya automatiserade sågen ska ha underlättat arbetet för operatören avsevärt. Maskinen är nämligen optimerad med rätt skärdata utifrån Uddeholms specifika material, vilket ska göra det enkelt och smidigt för operatören att välja rätt värden innan start.

Eftersom den nya maskinen är utrustad med en stödarm för att hålla runda, rektangulära och smala material på plats, har även risken för klämskador minskat. Via en kamera kan operatören dessutom kontrollera materialet genom hela processen.


Uddeholms nya sågmaskin HBM800A från Behringer.
Foto: Uddeholm

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.203