23948sdkhjf

Rotage och Plåtmodul investerar i nya maskiner

Rotage AB i Kvänum och Plåtmodul AB i Mjölby investerar vidare, och har i dagarna gjort klart med Trumpf Maskin AB om leverans av två robotiserade kantpressceller till Kvänum, samt en manuell kantpress till Mjölby.

I fabriken i Kvänum innebär investeringen att en TruBend Cell 5000 med kantpress Trubend 5130, ihop med en BendMaster 60 installeras mot Stopalagret för full automatiserad drift. Ytterligare en robotcell TruBend Cell 7000 kommer att installeras bredvid och båda maskincellerna är utrustade med automatisk verktygsväxling för flexibel produktion. Ihop med den här installationen uppdateras även de två befintliga cellerna med BendMaster robotar till senaste programvara och förbättrad rörelseteknik.

Till fabriken i Mjölby innefattar den här investeringen en TruBend 5320 kantpress på fyra meters bocklängd. Maskinen är fullt utrustad med bland annat ACB-Laser vinkelmätning för högsta kvalitet i bockprocessen.

Efter förra årets installation av två nya fiberlasrar innebär denna investering att man tar teknikutvecklingen ett steg längre i fabriken för att stärka konkurrenskraften.

– Vi vill med denna investering förbereda oss och stå rustade för en positiv framtid. Det är fortsatt fullt fokus på att fortsätta med vårt ständiga förbättringsarbete för att effektivisera tillverkningen, säger Bo Hansson, marknadschef och vice vd för Rotage.

Leverans och installation kommer att ske under höst och vinter 2020.

– Det är stimulerande och utmanande för båda våra organisationer att investeringsbeslutet är på plats, och att vi har förtroende från våra ägare att fortsätta att utveckla verksamheterna vidare, säger Mathias Larsson, vd för Rotage och Plåtmodul.

Tanken är att uppdateringen av de automatiserade bockcellerna ska öka produktionskapaciteten rejält hos Rotage.

– TruBend Cell 5000 är en helt universal bockcell som verkligen förändrar framtiden vad gäller snabb, flexibel och lönsam automatisering för alla typer av detaljer, säger Martin Carlsson, säljansvarig på TRUMPF Maskin.

Rotagegruppen består av Rotage AB och Plåtmodul i Mjölby AB och tillsammans har de 40 års erfarenhet som legoleverantörer inom plåtbearbetning. Bolagen omsätter tillsammans 275 miljoner kronor och har 136 medarbetare.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11