23948sdkhjf

Nytt datum för Aluminium World Trade Fair

Den globala mässan för aluminiumindustrin, Aluminium World Trade Fair, som skulle äga rum i Düsseldorf den 6 till 8 oktober, har skjutits upp till 18 till 20 maj 2021 på grund av de allvarliga konsekvenserna av coronapandemin.

Beslutet fattades efter många diskussioner med mässans partners och branschen överlag, och alla var för att skjuta upp mässan.

– Tillsammans med utställare och partners har vi länge hoppats kunna få branschen tillbaka på rätt spår till oktober. Tyvärr har detta hopp inte uppfyllts och i samarbete med alla parter har vi kommit fram till att vi genom att skjuta upp mässan till 2021, kan erbjuda branschen de bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt evenemang, säger Michael Freter, vd för organisatören Reed Exhibitions Deutschland GmbH.

Efter utbrottet av coronaviruset har efterfrågan på aluminium minskat, i vissa fall massivt, något som till stor del beror på fordons- och flygindustrins minskade ordrar.

– Beslutet att flytta mässan till maj nästa år är enligt oss det absolut det rätta. Marknaden för aluminium har kollapsat på en bred front och jag ser för närvarande ännu ingen återhämtning. För närvarande ligger fokuset på att stabilisera ekonomin, säger Marius Baader, vd för Gesamtverband der Aluminiumindustrie, GDA.

Detta håller även Gerd Goetz, som är generaldirektör för den europeiska sammanslutningen av aluminiumindustrin, med om.

– Vårt huvudfokus ligger för närvarande på hållbara ekonomiska åtgärder för att övervinna EU-krisen. Aluminiumindustrin har en nyckelroll i genomförandet av en grön europeisk handlingsplan, och därför är Aluminium World Trade Fair viktigt för oss. Särskilt nästa år när situationen inom industrin förhoppningsvis har lättat igen, säger han.

I vanliga fall samlar Aluminium World Trade Fair 1 000 utställare och cirka 23 000 besökare från 100 länder, vartannat år i Düsseldorf.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109