23948sdkhjf

Nu börjar produktionen i nya fabriken

Som vi tidigare rapporterat har Fuchs valt att bygga en ny modern smörjmedelsanläggning i Fors, söder om Stockholm. Nu är bygget klart och bolaget har påbörjat produktionen i nya fabriken.

Läs också: Fuchs tror på nordisk industri och bygger nytt i Sverige

På Fuchs nya skräddarsydda smörjmedelsfabrik i Fors är flytten i full gång och i september är det dags för invigning. Vi har ringt upp Ulrika Altsten, fabrikschef för Fuchs nya fabrik, för att ta reda på mer om flytten.

– Vi har startat igång vår produkion och börjat producera skarpa kundordrar som vi har i vår fyllningsdel. Parallellt med detta håller vi även på att flytta över våra befintliga fyllningslinjer från Nynäshamn där vi har haft verksamhet tidigare, säger Ulrika.

Personalen från Nynäshamn har följt med flytten och nu är all produktionsverksamhet i Nynäshamn stängd.

– En av våra viktigaste parametrar när vi letade tomt var att vi ville säkra att vi kunde få med oss personalen och kompetensen. Vi har faktiskt inte haft någon som inte valt att följa med, säger Ulrika.

Anläggningen är byggd specifikt för ändamålet och rymmer både produktion och centrallager. Än så länge har dock inte centrallagret flyttats till nya fabriken, utan det kommer ske först i början av november. Med flytten av centrallagret kan även nya anställningar komma att göras.

Läs också: De bygger ny fabrik i Småland

Från och med november kommer vi ha allt in house vilket gör att vi får en mycket smidigare och bättre prioriteringsflexibilitet gentemot våra kunder. Vi har dock valt att lägga detta i flera steg just för att säkra en stabil hantering.

Mitt under arbetet med bygget och flytten till den nya fabriken kom coronapandemin, men trots detta har Fuchs lyckats hålla sig till sin tidsplan.

– Många av våra leverantörer kommer från Europa, men tack och vare en bra dialog så har faktiskt kunnat ha stora delar av våra leverantörer här på plats. Naturligtvis har det inte alltid funkat men då har vi hittat andra lösningar som till exempel underleverantörer eller återförsäljare i Sverige. Kanske har det tagit något längre tid än normalt, men vi har kunnat parera så att vår tidplan fortfarande håller, avslutar Ulrika.


Nya fabriken i Fors.
Foto: Fuchs

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.14