23948sdkhjf

De bygger ny fabrik i Småland

Växjöföretaget Willo med spetskompetens inom skärande bearbetning, har köpt en tomt på 61 000 för en helt ny fabrik i närheten av flygplatsen i Öjaby. Målet är att en modern anläggning ska stå klar om två till tre år och rekryteringar kommer att ske.

– Tomtköpet är strategiskt viktigt för utvecklingen av företaget. I vår planering ingår att omsättningen ska öka från nuvarande cirka 160 miljoner till 300 miljoner om fem år. Då måste vi också ha större fabriksyta, säger Willos vd Marcus Johansson.

Med den nya fabriken kommer Willo även rekrytera fler medarbetare.

Den nya ytan möjliggör en expansion som kommer att säkerställa vår utveckling. Vad vår tillväxt genererar i nyanställningar är i dagsläget svårt att konkretisera, men rekryteringar sker och kommer att ske både avseende kompetensförsörjning och för att generera tillväxt, säger Marcus till Verkstäderna.

De senaste åren har Willo haft en årlig tillväxt på mellan fem och tio procent. Huvuddelen av företagets tillväxt de senaste åren kommer från den högteknologiska, medicintekniska produktionen.

Vi kommer att fortsätta att förse kunderna med små komplexa produkter. Stor del av vår produktion går till företag inom medicinteknik och det är ett fokusområde som vi har för avsikt att utveckla. Vi producerar även detaljer till företag inom livsmedel, hydraulik med mera och vår avsikt är att även växa inom dessa segment, säger Marcus till Verkstäderna.

Beslutet om expansionen togs redan förra året och markköpet blev klart häromdagen. Direkt efter sommaren startar planeringen för byggandet, och det är kundernas behov och utvecklingen på marknaden som styr startdatumet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172