23948sdkhjf

Glädjande besked: Många nya jobb till stort stålföretag

I en tid av permitteringar, nedstängningar och varsel, kommer SSAB med glädjebeskedet att de kommer behöva anställa uppemot 20 nya personer under det kommande året. Anledningen är att en del av Epirocs tillverkning i Kanada kommer att flyttas till SSAB i Virsbo.

Läs också: SSAB utser Tibnor till certifierad laser-partner

Det rapporterar Vestmanlands Läns Tidning. SSAB i Virsbo kommer att utöka sin produktion, och därmed även anställa fler. Det rör sig om uppemot 20 personer och SSAB kommer att söka efter både operatörer, mekaniker och elektriker. 

Anledningen till produktionsökningen är att Epirocs tillverkning av Swellexbultar i Kanada, kommer att flyttas till SSAB i Virsbo.

– För SSAB innebär detta att vi kraftigt ökar volymen i vår fabrik av ERB, Expandable rock bolts, vilket är positivt för både SSAB och lokalsamhället i Virsbo. I dessa svåra tider är det extra roligt att kunna komma med den här typen av besked, säger platschefen Hans Åkerblom till tidningen.

Swellexbultarna som kommer att tillverkas i Virsbo, är bergbultar som bland annat används inom gruvindustrin för bergförstärkning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094