23948sdkhjf

Ökad omsättning för SinterCast - trots produktionsstopp

Under första kvartalet hos SinterCast har serieproduktionen minskat med 6,4 procent. Detta till följd av produktionsstopp hos kunder som skett på grund av coronasmittans effekter.

Efter en ökning av serieproduktionen i januari och februari med 5,4 procent jämfört med samma period föregående år, minskade serieproduktionen i mars med 29 procent på grund av produktionsstopp hos kunder. Serieproduktionen slutade med en nedgång med 6,4 procent jämfört motsvarande år 2019.

Trots att det ännu inte är möjligt att förutse hur länge produktionsstoppen pågår, anser de flesta bedömare inom industrin att det är rimligt att förutse ett svagt andra kvartal med början på en återhämtning under andra halvåret. Medan serieproduktionen tillfälligt kan påverkas av coronaviruset förblir SinterCast fortsatt övertygade om den långsiktiga tillväxten inom CGI, säger Steve Dawson, vd för SinterCast.

Kvartalets omsättning hos företaget uppgick däremot till 24,6 miljoner kronor, en höjning från samma kvartal föregående år (22,9 miljoner kronor). Även kassaflödet ökade till 9,1 miljoner kronor från 7,2 miljoner motsvarande kvartal 2019.

Rörelseresultatet slutade dock på 7,9 miljoner kronor, en minskning från föregående år då rörelseresultatet för kvartal ett landade på 8,9 miljoner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

3.365