23948sdkhjf

"Produktion i Sverige är vägen att gå."

Maskintillverkaren Midsummer har allt sedan utgivningen av den gröna obligationen haft en plan om att vid behov köpa delar av sina maskinkunders produktion som komplement till den egna produktionen i Järfälla.

– I början av januari besökte jag flera maskinkunder i Kina som bekräftade att de kunde börja leverera solpaneler till oss som en del i att möta våra omedelbara behov. Dessa leveranser, som var planerade till början av februari, är för tillfället fördröjda på grund av det nya corona-viruset, säger företagets vd Sven Lindström, enligt bokslutsrapporten.

– Midsummer har länge identifierat uppbyggnaden av en produktion i Sverige och Europa som den hållbara och självklara vägen att gå för hela marknaden. Även om ovanstående försening påverkar oss ytterst marginellt stärker de generella effekterna av corona-viruset oss än mer i den uppfattningen, säger Sven Lindström.

Midsummer är en stor svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller.

Företaget utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion och via kontraktstillverkare.

Tekniken bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063