23948sdkhjf

Kamic Group förvärvar

Kamic Group förvärvar Liftsafe Group som är en kanadensisk specialist inom lyfthjälpmedel och skyddsutrustning för tillverknings- och byggindustri och offentliga verksamheter.

Kamic Group har förvärvat samtliga aktier i Liftsafe Group bestående av fyra bolag i Kanada och ett i USA.

Säljare är ett ägarkollektiv bestående av bolagens grundare samt ytterligare ett antal personer aktiva på nyckelpositioner inom bolagsgruppen.

Bolagen inom Liftsafe Group erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom ett antal fokusområden; ergonomiska lösningar för materialhantering och lyft, fallskydd och arbetsplattformar, utrustning speciellt anpassad för flygindustrin, installationer för lekplatser och rekreationsanläggningar, samt säkerhetsinspektioner för industriella och offentliga miljöer.

Gruppen har cirka 130 anställda och den sammantagna omsättningen uppgår till drygt 160 miljoner kronor (cirka 23 miljoner kanadensiska dollar).

Huvudkontoret ligger i Ayr, cirka tio mil sydväst om Toronto i delstaten Ontario.

De bolag som ingår i förvärvet är: Liftsafe Engineering and Service Group (med huvudkontor i Ayr, Ontario), Liftsafe Fall Protection (Ayr, Ontario), R&D Ergo (Ayr, Ontario), Parcs (Ayr, Ontario) och Factory Supply (Saint Petersburg, Florida).

Läs också: Industrileverantören Amtele-gruppen får ny ägare

– Liftsafe Group har en stark position på den lokala nordamerikanska marknaden inom lösningar för ergonomisk lyftteknik och personlig säkerhet på arbetsplatser. Gruppen rymmer också en intressant verksamhet riktad mot skolor och kommuner som månar om attraktiva och säkra fritidsanläggningar, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic Group, enligt ett pressmeddelande.

– Genom förvärvet får vi ett rejält fotfäste i Kanada, som är en ny geografisk marknad för oss, inom ett verksamhetsområde där vi i våra systerkoncerner Pronomic och Movomech sedan tidigare har flera framgångsrika bolag i Europa och USA, säger Fredrik Celsing.

– Tillsammans med den högst professionella och mycket erfarna ledningen i Liftsafe Group, varav flertalet tillhör de tidigare ägarna, kommer vi nu att med full kraft börja verkställa vår gemensamt framtagna plan för fortsatt tillväxt inom lyft och säkerhet på arbetsplatser, säger Fredrik Celsing.

Kamic Group är en företagsgrupp bestående av närmare 40 bolag verksamma inom såväl handel som tillverkning.

Det gemensamma målet är att vara en framstående leverantör av tekniska produkter och tjänster inom utvalda produkt- och marknadsnischer.

Tillsammans är de cirka 850 anställda i 13 länder i Nordeuropa, Asien och Nordamerika och har en årlig omsättning på cirka 2,2 miljarder kronor.

Kunderna finns främst inom tillverkningsindustrin men också bland elinstallatörer, byggföretag och telekomoperatörer.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.203