23948sdkhjf

Scaniatopp blir ny ordförande för Södertälje Science Park

Lars-Henrik Jörnving, Vice President och Head of Global Industrial Development på Scania, är ny ordförande för Södertälje Science Park.

Svensk akademi och industri behöver stärka sin ställning inom forskning med fokus på hållbar produktion.

Målsättningen med Södertälje Science Park är att det ska bli en attraktiv forskningsmiljö som drar till sig företag, forskare, innovatörer, myndigheter, organisationer och inte minst studenter till KTH.

Satsningen är viktig för att bland annat säkra tillgången till rätt kompetens.

– Samverkan mellan akademi, näringsliv och kommun är en avgörande framgångsfaktor för Södertälje Science Park. Målsättningen är att Södertälje Science Park ska bidra till att stärka förutsättningarna för avancerad industriproduktion i Sverige, säger Lars-Henrik Jörnving, enligt ett pressmeddelande.

Läs också: KUKA i storaffär med Scania

– Scania vill bidra till att Sverige fortsätter vara ett attraktivt land för att bedriva produktutveckling och produktion. För att lyckas med det behöver Sverige stärka sin position som forskningsnation inom produktion och produktionsteknik, säger Lars-Henrik Jörnving.

Södertälje Science Park är en utvecklingsarena i södra Storstockholm.

Läs också: Hon blir hög chef på Scania

Inom Södertälje Science Park är även KTH etablerade med 1 200 utbildningsplatser och nya forskartjänster.

Med utgångspunkt i Södertäljes starka tradition av stora industriföretag och hållbar produktion satsar Södertälje Science Park på att bli den nationella noden för hållbar produktion.

Bakom Södertälje Science Park står Scania, Astrazeneca, Södertälje Kommun och KTH.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109