23948sdkhjf

Johan Dasht blir ny vd på SKB

Johan Dasht kommer att tillträda som ny vd för Svensk Kärnbränslehantering, SKB, den 1 mars 2020. Han kommer närmast från rollen som vd för OKG.

Johan Dasht har många års erfarenhet av ledarskap inom kärnkraftindustrin, anläggningsdrift samt samarbeten med kommuner och samhälle.

År 2020 finns förutsättningar för SKB att få regeringens godkännande för slutförvaret för använt kärnbränsle liksom för ett utbyggt slutförvar för låg- och medelaktivt avfall i Forsmark.

– SKB:s viktiga uppdrag handlar om drift, utveckling och förhoppningsvis också snart byggnation av stora projekt som kärnbränsleförvaret, inkapslingsanläggningen och utbyggnad av slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall. Jag ser mycket fram emot att komma till SKB i det här spännande skedet, säger Johan Dasht, enligt ett pressmeddelande.

SKB, med sina 600 medarbetare och anläggningar på flera orter, leder arbetet med slutförvaring av svenskt använt kärnbränsle och radioaktivt avfall.

Läs också: Mekanikföretaget tar stororder inom rostfritt stål

Bolagets nuvarande vd Eva Halldén kommer att gå i pension i slutet av februari 2020.

– Jag hälsar Johan välkommen som vd för SKB. Johan har ett brett perspektiv på kärnkraftsfrågor och kommer till SKB i en helt avgörande tidpunkt i verksamhetens utveckling, säger Torbjörn Wahlborg, styrelseordförande för SKB.

Kärnkraftsföretagen i Sverige gick på 1970-talet samman och bildade Svensk Kärnbränslehantering, SKB.

Uppdraget är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.188