23948sdkhjf

Goodtech automatiserar SEM:s nya produktionslina

Goodtech har fått uppdraget att leverera all automation till SEM:s nya produktionslina för montering av positionssensorer.

Leveransen består av flera helautomatiska och robotiserade monteringsceller.

Hela den nya produktionslinan har en mycket hög automationsnivå med en låg bemanning, vilket säkerställer en effektiv produktion och god kvalitetssäkring av hela processen.

Ordervärdet är på cirka 19 miljoner svenska kronor och slutleverans av utrustningen sker under det andra kvartalet 2020.

– Valet av Goodtech som leverantör gjordes med bakgrund av ett långt och framgångsrikt samarbete i liknande projekt med hög automationsgrad och korta cykeltider, säger Mikael Andersson, produktionschef SEM, enligt ett pressmeddelande.

– Konceptet för monteringslinan togs fram i ett nära samarbete mellan SEM och Goodtech för att säkerställa att vi får en produktion med hög produktivitet samt en kostnadseffektiv lösning. Support efter idrifttagning har genom åren fungerat mycket bra mellan SEM och Goodtech vilket var en viktig parameter i valet av leverantör, säger Mikael Andersson.

– Vi är både glada och stolta över SEM:s förtroende att vi som partner får vara med och leverera all automationsutrustning till deras nya produktionslina, säger Johan Håkansson, vd Goodtech Solutions AB.

– Under framtagandet av produktionsutrustningen har vi arbetat mycket nära varandra med en samarbetsmodell där vi utnyttjar varandras kompetens för att hitta bra och effektiva lösningar.

Goodtech är en stor nordisk teknikleverantör, vars kärnkompetens är automatisering, montering, industriell IT, miljöteknik och avancerad industriell produktionsteknik. Deras vision är att vara förstavalet för industriell effektivitet.

Goodtechs aktie är noterad på Oslo Börs och företaget omsätter cirka 600 miljoner norska kronor och har cirka 300 medarbetare i Norge, Sverige och på Åland.

SEM, Svenska elektromagneter, är en stor global leverantör med över 100 års industriell erfarenhet och djup kunskap om elektromagnetiska applikationer.

Företaget producerar avancerade alternativa bränsletändningssystem, injektorstatorer och linjära positionssensorer för kommersiella fordon och stationära motorer samt tändsystem för professionella skogsbruksverktyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078