23948sdkhjf

Digitaliseringsföretaget Cervino köps upp

ÅF Pöyry förvärvar Cervino Consulting.

Med förvärvet kommer ÅF Pöyry att bli en mer komplett leverantör av ingenjörs- och designlösningar inom alla försvarsområden

Cervino grundades 2013 och erbjuder konsulttjänster riktade till försvars-, flyg- och transportindustrin.

Företaget arbetar med operativa och underhållsrelaterade system och erbjuder projektledning, processinnovation och support för övergång till digital teknik.

ÅF Pöyry är idag en av Sveriges ledande tjänsteleverantör mot svenska försvarssektorn. Med förvärvet kommer ÅF Pöyry att bli en ännu mer komplett leverantör inom alla försvarsområden; dessutom stärker ÅF Pöyry sitt erbjudande inom civil luftfart och transportsektorn.

– Förvärvet kommer att stärka vår position som komplett leverantör av ingenjörs- och designlösningar på den svenska försvarsmarknaden. Vi ser fram emot att välkomna Cervino för att tillsammans stärka vårt erbjudande och öka tillväxten inom detta segment, säger ÅF Pöyrys vd Jonas Gustavsson, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är glada att bli en del av ÅF Pöyry. Samgåendet med ÅF Pöyry innebär ökade kompetens- och karriärmöjligheter för våra medarbetare, samtidigt som vi kan erbjuda våra kunder ökad leveranskapacitet och redundans, säger Fredrik Ekstrand, vd för Cervino Consulting.

Cervino har en årlig omsättning på cirka 40 miljoner kronor och har 22 anställda i Stockholm, Göteborg och Oslo.

Cervino kommer att konsolideras inom ÅF Pöyry från och med den 1 november 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078