23948sdkhjf

AB Volvo: "Vi står inför en period av tuffare marknadsförhållanden"

Efterfrågan på nya fordon minskar och AB Volvo "står inför en period av tuffare marknadsförhållanden". Det skriver vd Martin Lundstedt i rapporten för det tredje kvartalet som presenterades tidigt på fredagsmorgonen.

Rörelseresultatet uppgick till 10 885 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Genomsnittet av tolv analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett rörelseresultat på 10 499 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen blev 11,0 procent för kvartalet. Snittestimatet var en marginal på 10,7 procent.

Försäljningen uppgick till 98 723 miljoner kronor för perioden. Här låg snittestimatet på 98 337 miljoner kronor.

Nettoorderingången på lastbilar, exklusive samriskbolag, uppgick under det tredje kvartalet 2019 till 35 726 enheter, en nedgång med hela 45 procent från 65 348 fordon motsvarande period 2018.

Snittestimatet, enligt Infront Datas sammanställning av nio analytikers prognoser inför rapporten, låg på en orderingång på 44 678 lastbilar under tredje kvartalet.

– De senaste åren har kunder i Europa och Nordamerika förnyat och expanderat sina lastbilsflottor, men i och med att godsvolymerna har planat ut och med den nuvarande osäkerheten om den framtida konjunkturutvecklingen håller de nu tillbaka sina investeringar, säger Martin Lundstedt.

– Under tredje kvartalet fortsatte vi att dra ned på våra produktionsvolymer och ytterligare justeringar kommer att genomföras kommande kvartal, säger Martin Lundstedt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157