23948sdkhjf

Genombrottsorder för Mycronic

Maskintillverkaren Mycronic har erhållit en order på maskritare ur Prexision-serien för bildskärmstillämpningar från Photronics, för installation i Asien.

Ordern består av två Prexision Lite 8 Evo maskritare och utgör Mycronics första order på denna produkt. Ordern har ett värde i intervallet 20-25 miljoner dollar.

Det första systemet är planerat för leverans under det första kvartalet 2021 medan det andra systemet är planerat för leverans under det andra kvartalet samma år.

Mycronic erbjuder maskritare för tillverkning av fotomasker inom flera tillämpningsområden. Dessa utgörs av bildskärmstillverkning (TV, smarta telefoner och surfplattor) samt tillämpningar inom multi-purpose-marknaden, ett brett segment som omfattar många olika tillämpningsområden.

Prexision Lite 8 som lanserades i april i år, är byggd på den nya kontrollplattformen Evo och designad för att möta kraven på kostnadseffektiv produktion av fotomasker för enklare bildskärmar upp till maskstorlek G8.

Trots den tydliga trenden mot mer avancerade fotomasker för bildskärmar kommer marknaden för mindre komplexa fotomasker även fortsättningsvis vara ett betydande och viktigt segment.

Kontrollplattformen Evo lanserades i september i år och baseras på en ny modern mjukvaru- och hårdvaruarkitektur som är designad att möta framtidens krav inom såväl produktionsautomation som tillämpningar inom big data.

– Det är alltid extra glädjande att erhålla den första ordern på en nyligen lanserad produkt, vilket bekräftar att Prexision Lite 8 Evo är väl positionerad för att möta kundernas behov av en kostnadseffektiv produktion av fotomasker, säger Charlott Samuelsson, Sr VP Pattern Generators på Mycronic, enligt ett pressmeddelande

Mycronic är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning med höga krav på precision och flexibilitet till elektronikindustrin.

Huvudkontoret ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland och USA.

Företagets aktie handlas på Nasdaq Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078