23948sdkhjf

"Det som är bra för industrin är bra för hela Sverige"

Robotkonferensen 2019 på Elmia i Jönköping blev fullbokad.

Det var cirka 300 anmälda besökare och därtill 20 utställare.

Metal Supply var på plats och tog pulsen på leverantörerna av automation och robotisering. Flera konkreta "case" visades också där svenska mindre och medelstora verkstadsföretag berättade om hur de automatiserat sina verksamheter.

Här är andra artikeln från Robotkonferensen. Den kommer att följas av fler i kommande nyhetsbrev.

Under två dagar i september, 11–12 september, berättar Sveriges ledande experter inom automation och digitalisering hur just du ska gå vidare för att göra rätt automationsinvestering.

Moderator för konferensen var Björn Langbeck, Tillväxtverket.

– Jag har 30 år i branschen, säger Björn Langbeck.

Tillväxtverket arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör de genom att stärka företag och regioner.

– Det som är bra för industrin är bra för hela Sverige, säger Björn Langbeck.

Tillväxtverket erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ska ge direkt nytta till företag, och också förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar.

Tillväxtverket är en nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar är deras vision.

– Industrin finns överallt. Den finns i både små och stora orter. Det är jättekul, säger Björn Langbeck.

Programmet vid Robotkonferensen var sammansatt för att ge maximal nytta för små och medelstora företag med bland annat föreläsningar, presentationer av goda exempel från industrin och studiebesök.

Robotkonferensen vänder sig till små och medelstora företag som antingen är i startgroparna att börja digitalisera och robotisera verksamheten eller vill ta nästa steg i sin utveckling. Det är här som det går att gå få ny kunskap och höja kompetensen kring robotautomation.

Konferensen anordnas av SWIRA (Swedish Industrial Robot Association) i samarbete med Tillväxtverket, FKG, Robotdalen, Elmia Automation och Svenska Automationsgruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125