23948sdkhjf

Så här går de stora industriföretagen

Det är mitt i juli och många har semester och är lediga från sina arbeten.

Men flera av de stora svenska industriföretagen publicerar traditionsenligt sina delårsrapporter för det andra kvartalet vid den här tiden.

Här är ett urval av de delårsrapporter som har släppts den senaste veckan.

AB Volvo s rörelseresultat uppgick till 15 105 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Genomsnittet av 14 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett rörelseresultat på 13 548 miljoner kronor. Försäljningen uppgick till 120 694 miljoner kronor för perioden. Här låg snittestimatet på 113 703 miljoner kronor.

Alfa Laval s justerade resultat och orderingång var lägre än väntat. Den svaga orderingången påverkades av en svag efterfrågan på pumpsystem och rökgastvättar, enligt bolagets vd Tom Erixon.

Assa Abloy redovisade siffror i linje med förväntningarna för sitt andra kvartal och en högre omsättning.

Atlas Copco rapporterade ett justerat rörelseresultat på 5 622 miljoner kronor för det andra kvartalet, vilket i stort sett var i linje med ett genomsnitt av 20 analytikerprognoser som Infront Data sammanställt inför rapporten. Försäljningen på 25 580 miljoner kronor var marginellt lägre än analytikersnittet medan orderingången var två procent högre än det genomsnittliga analytikerestimatet.

BE Group s rörelseresultat, ebit, blev 32 miljoner kronor i det andra kvartalet 2019 (22). Omsättningen uppgick till 1 193 miljoner kronor (1 312).

Styrelsen för BE Group har också fattat beslut om att investera i en ny produktionslinje för kapning, blästring och målning till anläggningen i Norrköping. Den nya linjen har en unikt hög automatiseringsgrad och kommer driftsättas under första kvartalet 2020. De totala investeringarna uppgår till cirka 60 miljoner kronor.

Bufab s nettoomsättning ökade med elva procent till 1 089 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019 (980). Den organiska tillväxten var tre procent. Rörelseresultatet blev 100 miljoner kronor (96).

Gränges redovisar ett rörelseresultat exklusive engångsposter om 257 miljoner kronor (301) och en justerad rörelsemarginal på 8,1 procent (8,7). Nettoomsättningen uppgick till 3 188 miljoner kronor (3 443).

Haldex rörelseresultat exklusive engångsposter uppgick till 91 miljoner kronor i det andra kvartalet (102) Nettoomsättningen uppgick till 1 389 miljoner kronor (1 372).

Husqvarna s rörelseresultat på 2 125 miljoner kronor i det andra kvartalet var något lägre än de 2 162 miljoner som väntades, enligt Bloombergs sammanställning.

En avvaktande inledning på trädgårdssäsongen i såväl Europa som USA medför att Husqvarna nu bedömer att det blir svårare att nå den försäljningstillväxt för helåret 2019 som bolaget tidigare talat om, uppgav vd Kai Wärn för Nyhetsbyrån Direkt.

Indutrade s ebita-resultat blev 574 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (543). Försäljningen landade på 4 587 miljoner kronor för perioden (4 390).

Sandvik s vd Björn Rosengren är "inte helt nöjd" med koncernens justerade rörelsemarginal om 18,8 procent och meddelade att bolaget ska vidta nya åtgärder inom samtliga affärsområden. Läs mer om åtgärderna i en separat artikel i det här nyhetsbrevet.

Verkstadskoncernen SKF :s underliggande resultat kom in bättre än väntat men bolaget spår att efterfrågan på företagets produkter och tjänster under det tredje kvartalet 2019 kommer att vara något lägre för koncernen, jämfört med motsvarande kvartal 2018.

Volvo Cars rörelseresultat före ned- och avskrivningar, ebitda, minskade under årets andra kvartal till 6,5 miljarder kronor. Det kan jämföras med resultatet motsvarande kvartal i fjol, som var 7,6 miljarder. Omsättningen ökade med knappt 2 procent till 67,2 miljarder kronor (66,0).

Företaget har också vidtagit åtgärder för att sänka kostnaderna. Läs mer om det i en separat artikel i det här nyhetsbrevet.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Toppnotering på järnmalmspriset
Ny industriteknikutbildning etableras
Fullt upp även nästa år för Göteneföretaget
Metallbörsen i veckan
Tjuvar hackade hål i vägg – stal koppar
Trots kritik – ny gruva för stålindustrin öppnar
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.266