23948sdkhjf

Sandvik Coromant tar hjälp av additiv tillverkning

Lättviktsfräsen CoroMill 390 produceras med additiv tillverkning och minskar vibrationerna vid fräsning med långa överhäng.

Det här innebär en lägre fräsvikt och en ökad stabilitet och produktivitet.

– Vid konstruktionen av vår nya lättviktsfräs CoroMill 390 avlägsnades material till en optimal fräsdesign för minimal massa, säger Thomas Wikgren, Manager Product Application Management på Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

För att kunna erbjuda sina kunder en mängd bearbetningsfördelar presenterar företaget lättviktsfräsen CoroMill 390, med en skärkropp som har producerats med additiv tillverkning.

Verktygets lägre vikt hjälper till att minimera vibrationerna och förbättra säkerheten vid bearbetning med långa överhäng.

Det leder i sin tur till att produktiviteten också ökar.

Additiv tillverkning är ett överlägset sätt att producera komplicerade strukturer med hög precision och utan fogar. Med den här processen kan företaget tillverka komponenter som är lättare, starkare och mer flexibla än någonsin tidigare.

När det gäller skärhållare möjliggör additiv tillverkning en generation former och egenskaper som inte är möjliga med skärande bearbetning. Dessutom går det att skriva ut i stort sett vilket material som helst, som i det här fallet en titanlegering.

– Det här kallas topologisk optimering och gör fräsen mer kompakt och betydligt lättare än en konventionell version, vilket hjälper verkstäder att höja produktiviteten i fräsoperationer med långa överhäng. Dessutom förbättrar ett kortare avstånd mellan adapterns dämpkropp och skäreggen prestanda och bearbetningssäkerhet, säger Thomas Wikgren.

Bearbetningssäkerheten är av högsta vikt i ett antal metallbearbetningsapplikationer, inte minst vid fräsning med långa överhäng, vilket är ett vanligt behov för komponenter som används inom flygindustrin och olja och gas.

Här kan genereringen av detaljer som djupa hålrum försämras av vibrationer, vilket leder till långsammare produktion, kortare verktygslivslängd och dålig ytjämnhet. Den nya lättviktsfräsen CoroMill 390 är lösningen.

Tillsammans med Silent Tools-fräsningsadaptrar sänker den här optimerade verktygskombinationen vibrationerna för maximal produktivitet och bearbetningssäkerhet vid krävande applikationer med långa överhäng. Dessutom ger CoroMill 390-konceptet ett lätt skärförlopp för jämn bearbetning.

Lättviktsfräsen CoroMill 390 kan utföra planfräsning med långt utstick, fräsning av djupa skuldror och sidfräsning, hålrumsfräsning och spårfräsning.

Verktyget finns i varianter med 40 mm (16-dornkoppling) eller 50 mm (22-dornkoppling) diameter. Tre eller fyra skär (storlek 11) kan anges beroende på applikation.

Alla fräsar har differentialdelning och invändig skärvätsketillförsel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078