23948sdkhjf

Sandvik Coromant förbättrar tillverkningen med hjälp av digital lösning

Sandvik Coromant utlovar betydande effektivitetsvinster genom CoroPlus MachiningInsights. Det är en digital lösning för övervakning av utrustningsanvändning för att förbättra verkstadens produktivitet.

Med hjälp av digitala lösningar för övervakning av utnyttjandegraden blir verkstäderna mer effektiva och lönsamma än vad som annars skulle vara möjligt, vilket är varför Sandvik Coromant har introducerat CoroPlus MachiningInsights.

Lösningen är mer än ett övervakningssystem och samlar in data, uppmärksammar problem och ger insikter som kräver åtgärder. Det är ett enkelt steg för tillverkare som vill effektivisera sin produktion och få en mjuk övergång till att arbeta digitalt.

Sandvik Coromant strävar efter att identifiera var man kan göra förbättringar, och den digitala lösningen utvecklades utifrån insikten att en maskin som står stilla inte tjänar några pengar.

För många tillverkare och verkstäder kan vetskapen om när en maskin står still – och orsaken till stoppet – vara en stor utmaning.

Digitala lösningar skapar nya möjligheter att klara detta problem. Genom att ersätta traditionell registrering, manuell datainsamling och manuella tidsstudier med att samla in data direkt från en uppkopplad maskin och från operatörerna kan man visualisera utnyttjande på maskin- och till och med verktygsnivå, och göra förbättringar inom fabriken.

Tillverkare kan uppnå omfattande effektivitetsfördelar med den digitala lösningen genom att få förmåga att analysera utrustningens utnyttjandegrad och vidta åtgärder för att optimera tillverkningsprocesserna.

Själva analysen underlättas genom möjligheten till digital uppkoppling, och genom att lägga till förmågan för operatören att göra inmatningar i systemet har Sandvik Coromant säkerställt möjligheten till ökat samarbete och högre effektivitet genom att kombinera data från operatören med data från maskinen.

Transparensen säkerställs genom att visualiseringen sker online och därför blir tillgänglig i en webbläsare. Det innebär att det inte krävs något komplicerat IT-projekt, och det finns en snabb och enkel metod för att införliva digital tillverkningsintelligens i en produktionsanläggning och driva förbättringar.

Sandvik Coromant introducerar den digitala lösningen CoroPlus MachiningInsights för visualisering av verkstadseffektivitet, med start i Sverige under det andra kvartalet 2019.

Här går det att hitta ytterligare information:

https://www.sandvik.coromant.com/sv-se/campaigns/pages/coroplus.aspx
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094