23948sdkhjf

Få kundanpassade verktyg snabbare och enklare än någonsin

Nu kan Sandvik Coromants kunder specialanpassa skärverktyg online utan att behöva prata med någon av företagets säljare.

Det minskar den tid det tar att lägga en order på kundanpassade verktygslösningar betydligt, vilket i sin tur minskar verktygens totala leveranstid.

Många tillverkare har nytta av skärverktyg som inte finns ”på hyllan”. Det vanligaste exemplet är när en specifik håldiameter utanför standard efterfrågas.

Att skapa en sådan detalj innebär normalt en inledande borroperation, följd av uppborrning till önskad storlek. Men genom att tillämpa en liten ändring av en befintlig lagerartikel kan tillverkaren skapa hålet enligt specifikationerna med bara ett borr.

Tidigare har det endast varit möjligt att offerera och beställa kundanpassade lösningar genom att antingen ladda ner, fylla i och skicka in en fysisk blankett, eller att få hjälp av en Sandvik Coromant-säljare.

Från och med den 1 april 2019 kan dock alla registrerade användare av Sandvik Coromants webbplats börja använda den nyutvecklade funktionen i sin webbläsare utan kostnad.

Användaren kan kundanpassa ett standardverktyg så att det passar de specifika behoven genom att klicka sig igenom några få guidade steg. I det sista steget lägger användaren ordern.

– Världen förändras snabbt inom tillverkningsindustrin, med ett ökat behov av flexiblare verktygsuppsättningar, säger Brian Davis, Manager Global Sales Processes, Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

– Denna trend påverkar också leverantörer av skärverktyg. Det är en utmaning att utveckla avancerade processer och tillgängliggöra detta anpassningsalternativ för alla våra kunder, men vi vet att det kommer att innebära många fördelar, säger Brian Davis.

Snabb verktygsanpassning leder direkt till snabbare verktygsleverans, och ingen tid går åt till att prata med säljare.

Andra fördelar inkluderar tillgängligheten för ett stort antal produkter på webben (utöver standardprodukter), samtidigt som det finns en ny potential att granska eventuella kundanpassade produkter som har skickats via säljare.

Förutom borr finns den nya online-tjänsten för produkter inom avstickning och spårsvarvning, fräsning och verktygssystem.

Här går det att hitta ytterligare information:

https://www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/pages/customized-tools.aspx
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109