23948sdkhjf

Verkstadsföretaget Triton Valsteknik växer kraftigt

Triton Valsteknik i Grums ska bli dubbelt så stora inom tre år. Investeringar och rekryteringar i kombination med nya produkter och tjänster ska göra det här möjligt.

Tätorten Grums ligger i Värmland cirka 27 kilometer väster om Karlstad.

Det händer mycket på industrisidan i värmländska Grums. Precis som de stora koncernerna på orten är Triton i full gång med att förnya maskinparken, bygga ut lokalerna och anställa fler medarbetare.

De senaste fem åren har Triton investerat över 30 miljoner kronor i verksamheten och har redan i år satsat tre miljoner på verkstaden och ökar både kapacitet och omsättning.

Tritons affärsidé är att tillverka, reparera och uppgradera valsar. Det är viktiga komponenter i produktionen på fabriker som tillverkar maskiner, papper, kartong, plast och stål.

– Många i vår bransch nischar sig men inte vi. Vi kan göra allt som behövs för att hålla valsarna i topptrim, under ett och samma tak. Det gör oss flexibla och effektiva och får kunderna att vilja komma tillbaka, säger företagets vd och grundare Gert Almén, enligt ett pressmeddelande.

De testar gärna nya sätt för att vässa utbudet. Till exempel har de lanserat en onlinetjänst som hjälper kunderna att ha koll på sina valsar.

Företaget utvecklar egna valsar gjorda av kolfiber, ett högpresterande material som marknaden efterfrågar.

Det finns också långt gångna planer på att bygga ett valshotell och tjänsten kommer att smygstartas redan i vår, tillsammans med några kunder.

En idé för framtiden är att kunna tillverka komponenter med 3D-skrivare och prototyperna ser lovande ut.

– Vi är entreprenörer och gillar inte att ha tråkigt. Företag som inte utvecklas försvinner sakta men säkert, därför har vi alltid något nytt på gång, säger Gert Almén.

Verksamheten växer i takt med kundernas ökande efterfrågan. På det här sättet har Triton lyckats expandera sedan starten 1999. Idag har företaget 56 medarbetare.

Nya maskiner håller på att tas i bruk, skiften trappas upp och det börjar en ny anställd nästan varje månad.

– Vi har kvar första kunden och den första anställda. Det är vi stolta över. Nästa mål är att människor ska stå i kö för att få jobba här och att locka fler tjejer till industrin, säger Gert Almén.

Triton bygger, servar, belägger och slipar valsar. Kunderna finns främst i Skandinavien.

Verkstaden kan bland annat bland annat utföra kompletta beläggningar med gummi, polyuretan och komposit, inklusive slipning och balansering. Triton har också eget emballagesnickeri och egna transportlösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078