23948sdkhjf

Bra efterfrågan för verktygsföretaget

Forsheda Stålverktyg utvecklar, tillverkar och levererar formverktyg. Kunderna finns inom främst svensk plast- och metallindustri.

Det handlar om allt från fordons- och processinriktade branscher till medicinindustrin och konsumentprodukter.

Forsheda är en tätort i småländska Värnamo kommun.

Företaget har fått ankomst av ett projekt med ett lite större antal verktyg. Det är dags för ankomstkontroll och därefter leverans till kund.

– Vi har tillverkat totalt tolv verktyg. Det handlar om en hel serie som består av olika komponenter, säger Forsheda Stålverktygs vd och marknadschef Fredrik Fransson till Metal Supply.

Kunden får inte namnges.

Forsheda Stålverktyg bedriver tillverkning i egen verkstad. De har också ett mångårigt samarbete med leverantörer av formverktyg i Asien.

– I höstas mattades efterfrågan av. Men nu i början av året har det tagit fart igen. Som det är nu ser jag ingen avmattning utan det är en bra efterfrågan, säger Fredrik Fransson.

De utvecklar och tillverkar kundanpassade formverktyg för produktion av detaljer i bland annat plast eller gummi.

För produktion av detaljer i härdplast tar de fram formverktyg efter de specifika krav som produktionstekniken ställer.

Vad gäller metall utvecklar och tillverkar de kundanpassade formverktyg för pressgjutning. Det sker främst för produktion av detaljer i aluminium eller zink.

– Andelen mot metallindustrin är omkring en procent. Nästan all vår försäljning går till plastindustrin, säger Fredrik Fransson.

Att ta fram utfallsprover för att verifiera verktyget är ett viktigt steg i företagets process. Genom det här får de värdefull information om verktygets funktion och prestanda.

Det innebär ett kortare steg till färdig produkt genom verifiering i deras formspruta.

Företaget har också en egen serviceavdelning för reparationer, ändringar eller modifieringar av formverktygen.

De behärskar hela värdekedjan från produktidé och verktygsframställning till produktion av högkvalitativa detaljer vilket innebär en kapad ledtid.

– De flesta leveranser vi gör sker inte direkt mot slutkund utan i regel ett led bort, säger Fredrik Fransson.

Forsheda Stålverktyg grundades 1961.

– Vi levererar en hel del till underleverantör för till exempel Thule, Stiga Sports och Flexlink, säger Fredrik Fransson till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125