23948sdkhjf

Sandvik Coromant stärker sitt erbjudande för Industri 4.0

Med hjälp av en avancerad lösning som gör det möjligt för tillverkningsföretag att ta ett steg mot digital bearbetning och Industri 4.0 har Sandvik Coromant lagt till alternativet uppkoppling till verktygshållarna i serien Silent Tools.

Innovationen erbjuds som en del av företagets sortiment med anslutna lösningar CoroPlus för verkstäder som vill vara en del av den snabbt framväxande trenden av digitalisering inom branschen.

– Kombinationen av CoroPlus anslutning och Silent Tools dämpningsteknik gör att detta är en lösning som visar de tekniska framsteg vi kan förvänta oss från framtidens bearbetningslösningar, säger Åke Axner, produktchef för Silent Tools Turning Adaptors på Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

En av alla förbättringar är att Silent Tools-tekniken för invändig svarvning med långt överhäng nu har inbyggd anslutning i adaptern.

Lösningen gör att data från bearbetningsprocesser kan samlas in och skickas till en dashboard vilket ger operatören värdefulla insikter om vad som händer inuti långa ihåliga komponenter.

– Silent Tools Plus-svarvadaptrar med inbyggd anslutning är en del av vår övergripande CoroPlus-strategi som gör att kunderna kan arbeta effektivare, säger Åke Axner.

Det kommer till exempel att bli möjligt att upptäcka om det vibrerar för mycket eller om ytkvaliteten riskerar att försämras. Dessutom kan operatörerna minska tiden som maskinen körs utan verktyg i ingrepp.

Till exempel kan Silent Tools Plus vibrationsindikator tidigt upptäcka problem med bearbetningen. Det gör att vibrationsrelaterade problem som missljud, dålig ytkvalitet och snabbare verktygsförslitning kan förhindras.

Dessutom visar funktionen för inställning av centrumhöjd skäreggens nivå så att den snabbt och enkelt kan ställas in efter behov. Resultatet är bättre bearbetningsprestanda och längre verktygslivslängd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.61