23948sdkhjf

Användarvänlighet i fokus för nya generationen styrsystem från AP&T

Ulricehamnsföretaget AP&T har tagit fram en ny generation styrsystem som förenklar användningen av pressar, automationsutrustning och produktionslinjer.

Uppgraderingen innebär en omfattande förnyelse av såväl användargränssnittet LOGOS liksom funktionalitet och hårdvara.

– Vår ambition är att göra hanteringen så enkel som möjlig för alla som använder våra maskiner till vardags. Därför har vi lyssnat noga på kundernas och operatörernas synpunkter och strävat efter att tillgodose deras önskemål i utvecklingsarbetet, säger Christer Bäckdahl, med titeln Vice Chief Technology Officer på AP&T, enligt ett pressmeddelande.

– Samtidigt har vi lagt stor vikt vid att de som är vana vid våra maskiner också ska känna igen sig i den nya miljön, säger Christer Bäckdahl.

Bland annat är det många användare som har efterfrågat större skärmar. De får nu tillgång till 22"-skärmar med full HD för stationära PC-enheter och 7"-skärmar för handhållna mobilpaneler.

Båda ger en vy i widescreenformat (16:9) och har hög upplösning. Antalet pixlar är hela 2,5 gånger så många som tidigare.

Grafiken, som har en tydlig AP&T-identitet, är utvecklad för att ge en överskådlig bild av den information som visas och underlätta navigationen. Det gäller bland annat den så kallade larmvyn, som ger en snabbare överblick över maskinens status.

Själva funktionaliteten har också förbättrats mot tidigare.

– Ett av flera exempel är att det tidigare krävdes två klick för att växla mellan de olika maskiner som är anslutna till systemet. Tack vare att vi infört en extra meny med snabbknappar behövs nu bara ett enda klick för att du ska kunna hoppa från en enhet till en annan, säger Lars Prysander, som har varit utvecklingsprojektledare och en av programmerarna av den nya systemversionen.

Förnyelsen av styrsystemet påbörjades under våren 2018 i samband med övergången till Siemens nya mjukvaruplattform TIA-portal.

Idag är samtliga AP&T:s produkter och produktionslinjer som har LOGOS utrustade med den senaste generationen av användargränssnittet. Alla maskiner har också de senaste versionerna av CPU:er och system för in- och utgångar (ET200SP).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094