23948sdkhjf

Rekordår för maskinföretaget

Carlstad Machinetools köper och säljer framförallt nya men även begagnade verktygsmaskiner.

De levererar "Turn Key"-lösningar för maskiner med transport, installation, automation, produktion, igångkörning, laseruppriktning samt service. Företaget har referenser för verktygsmaskiner hos kända kunder som Sandvik, Rolls Royce, Uddeholm, Metso med flera.

De går mot sitt bästa år sedan starten 2010.

Företaget har brutet räkenskapsår som sträcker sig från 1 juli till 30 juni. Ett normalt år omsätter de 10 miljoner kronor.

– Vi har haft fullt upp att göra ända sedan sommaren förra året. Redan nu i julas hade vi sålt för 13 miljoner kronor. Hittills i år har vi sålt två maskiner till. Så jag räknar med att vi dubblar omsättningen i år med ungefär samma vinstmarginal som året före, säger Alexander Klevenfeldt, försäljnings- och marknadschef, till Metal Supply.

Bakom den här utvecklingen finns ett omfattande arbete med att leverera bra lösningar till kunder och att marknadsföra ännu mer offensivt.

– Vi har mer att göra än någonsin, mer kunder, möten, resor och mer affärer. Hela hösten 2018 har varit fullspäckad, säger Alexander Klevenfeldt.

De besöker alltid mässor som EMO och ställer ut själva på Elmia Produktionsmässor.

– Vi har ökat satsningen på marknadsföring. Elmia Produktionsmässor blev lyckad för oss. Det är en väldigt bra mässa. Även om vi inte sålde några maskiner på plats så kom det väldigt många besökare till montern. Det ledde till många bra kontakter som genererar affärer i ett senare skede, säger Alexander Klevenfeldt.

Under hela förra året satsade de mycket på marknadsföring och resultatet av det ser de nu.

– Den svenska marknaden är het, det är mycket fokus på nya maskiner. 90 procent av det vi säljer är nya maskiner nu för tiden. När bolaget startade 2010 var det 100 procent begagnade, säger Alexander Klevenfeldt till Metal Supply.

Carlstad Machinetools erbjuder kompletta lösningar för verkstäder. Allt från produktion, maskin, transport, installation, finansieringsmöjligheter, service och eftermarknad.

Carlstad Machinetools har agenturen för Pinacho som är en spansk svarvtillverkare som har funnits sedan 1950-talet. Pinacho är Carlstad Machinetools viktigaste agentur.
Svarvarna går att utrusta med C-axel och drivna verktyg (live tool), hydraliska stödlager, hydraulchuck med mera.

– Maskinerna är väldigt prisvärda. Vi har haft agenturen i fyra år nu och har säkert sålt totalt runt 50 maskiner. Det handlar om ungefär en i månaden, säger Alexander Klevenfeldt.

De har också agenturen för Tos Kuřim. Där handlar det om bäddfräsar och arborrverk.

Vidare säljer de Toshulins karusellsvarvar.

Ännu ett namn är Kiomac Machine Tools som är en ny leverantör på den svenska marknaden av fleropar och svarvar med hängbädd och subspindlar. Dessa maskiner klarar av bearbetning mellan 500 och 6 000 mm.

De säljer också maskiner från Schiess som är en erfaren tysk tillverkare av verktygsmaskiner. Det handlar om maskiner med hydrostatgejdrar, arborrverk, vertikala karusellsvarvar, maskincentrum och Gantry portalfräsar.

Vidare har de agenturen för Keppler som är en tysk tillverkare av bäddfräsar och fräsmaskiner. Det rör sig om fullstyrda bäddfräsar för 3 eller 5-axlig simultanfräsning. Maskinerna går att utrusta med automation.

De säljer också maskiner från Rais som är en europeisk tillverkare av slantbäddssvarvar och fleroperationsfräsar. Där rör det sig om svarv- och fräsmaskiner med hög precision. Styrsystem finna att välja från Heidenhain, Siemens, Fanuc eller Fagor CNC. Rais har de flesta förekommande optioner som finns såsom stångmatare, subspindel, 4:e axel med mera.

Vidare har Carlstad Machinetools agenturen för kinesiska Shenyang Machine Tool som tillverkar mindre till större verktygsmaskiner. Företaget är en av världens största tillverkare av verktygsmaskiner. Shenyang säljer så många som runt 85 000 maskiner per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078