23948sdkhjf

Företagen inleder samarbete kring Industri 4.0

Beckhoff och Knightec inleder ett samarbete för att erbjuda industriföretag i Sverige snabbt stöd för att utveckla digitala och automatiserade lösningar för ökad produktivitet.

Digitalisering i industrin, eller Industri 4.0, är ett enormt utvecklingsområde där automatisering, Internet of Things och säkra uppkopplade produkter är exempel på tillämpningar. Bristen på kompetens är av många kunder ett definierat hinder för att ta steget fullt ut in i Industri 4.0.

Beckhoff och Knightec har därför inlett ett samarbete för att erbjuda industrin specialistkompetens för digitalisering. Tillsammans ska företagen arbeta för att lyfta nyttjandegraden av automation på den svenska marknaden och samtidigt hjälpa företag att ta automation till nästa nivå.

Beckhoff har under flera år utvecklat produkter och system som ska underlätta utvecklingen och göra det enkelt för automationsföretagen att ta steget. Konsultföretaget Knightec har cirka 700 ingenjörer med spetskompetens och erfarenhet från traditionella styrsystem, PLC och HMI-lösningar till molnlösningar, Machine Learning och AI. Beckhoff kommer tillhandhålla teknik och Knightec konsultstöd.

– Jag ser Beckhoff och Knightec som en bra kombination. Samarbete är centralt inom Industri 4.0 och jag är övertygad om att det kommer att komma industrin i Sverige till nytta. Vi är bara i början av samarbetet och ser fram emot att det kommer växa, säger Stefan Hanhela, Area Sales Manager på Beckhoff.

Samarbetet inleds direkt.

– Vi kommer att utbilda oss på deras produkter så vi kan bidra med konsulter som både kan produkterna och har digitaliseringskunnandet. Tillsammans med Beckhoff kommer vi kunna erbjuda kunderna helhetslösningar för automatisering och digitalisering av produktion och processer, avslutar Erik Netz, Business Unit Manager för Systems på Knightec.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094