23948sdkhjf

Forskning visar att jämställda företag omsätter mer pengar och har högre vinst

Enligt Gabriella Banehag, Customer Relations Manager på Fordonskomponentgruppen, FKG, visar forskning att jämställda företag omsätter mer pengar och har högre vinst än motsvarande företag där ett kön dominerar. Ett sätt att bidra till företagens hållbara framgång och nå större balans är att stärka de kvinnor som redan arbetar i industrin.

För att möta detta och skapa en arena för kunskapsutbyte och nätverkande startas nu det öppna nätverket ”Kvinna i industrin” som en del av projekt Transmission, i samarbete med FKG:s kvinnliga nätverk – ”Kvinnan i Leverantörsindustrin”

I torsdags förra veckan genomförde nätverken premiärträffen på ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna med 85 kvinnor på plats.

– Att få arrangera en första gemensam träff i en fullsatt lokal var fantastiskt roligt, säger Gabriella Banehag.

– Det visar också att det finns ett behov att skapa en mötesplats för kvinnor inom industrin, fortsätter hon.

Under träffen fick deltagarna lyssna till Mia Gyllenhammar, vd och ägare av Dreisen som pratade under rubriken – Inkluderande företagande och mångfald.

De fick även svar på en rad intressanta frågeställningar som bland annat; Hur kan resan genom utanförskap forma grundläggande värderingar som ger inspiration och kraft i det dagliga arbetet? Människosyn och företagskultur. Hur skapar man en inkluderande arbetsplats? Hur gör man i praktiken för att hantera utmaningarna och skapa affärsnytta genom mångfald?

Föreläsningen ledde till en rad intressanta diskussioner.

Nästa träff;

FKG arrangerar som vanligt en träff på Internationella Kvinnodagen den 8 mars

– Denna gången har vi förmånen att få besöka Zenuity och MobilityXlab på Lindholmen i Göteborg, säger Gabriella Banehag.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095