23948sdkhjf

De förenklar och snabbar på byten av verktyg på 30 ton och uppåt

AP&T visar sitt nyutvecklade rörliga pressbord – Moving Bolster.
Pressbordet är avsett för verktyg på 30 ton och uppåt och finns till samtliga nytillverkade pressar från Ulricehamnsföretaget AP&T.

– Med den nya generationen Moving Bolster möter vi kundernas behov av en modern, mångsidig lösning som ger möjlighet till en enklare bytesprocess med korta omställningstider och hög tillgänglighet, säger Mikael Karlsson, Manager Development Press Products på AP&T, enligt ett pressmeddelande.

Ett rörligt pressbord ger generellt en större frihetsgrad än konventionella riggplattor.

Men Moving Bolster har också ett antal andra egenskaper som innebär en högeffektiv produktion.

– Först och främst är lösningen väldigt flexibel. Moving Bolster kan föras i och ur pressen i valfri riktning för att kunna anpassas till fabrikslokalens förutsättningar och för att växlingen ska gå snabbt. För det andra är drivningen helt elektrisk, vilket ger en robust och precis styrning. Dessutom finns möjlighet att genomföra hela verktygsbytet med hjälp av några enkla knapptryckningar – en viktig fördel för kunder med en högt automatiserad process, säger Mikael Karlsson.

Säkerheten är ytterligare en viktig fördel när det nya rörliga pressbordet utvecklades.

För att minska riskerna för operatörer och annan personal är Moving Bolster utrustat med en optisk skanner som kontinuerligt registrerar vad som händer framför pressbordet och kommunicerar med dess styrsystem.

Skannern går att programmera så att området i rörelseriktningen delas in i en yttre och en inre säkerhetszon.

Om människor eller föremål upptäcks i den yttre zonen sänks hastigheten automatiskt. Om samma sak sker i den inre zonen stannar Moving Bolster helt.

Den första installationen av den nya Moving Bolster hos kund sker i höst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078