23948sdkhjf

De köper industriföretaget inom skärande bearbetning

"Både de och vi skapar kundvärde genom att vara lösningsorienterade och entreprenöriella."
Bufab köper Rudhäll Industri.

Rudhäll tillverkar och distribuerar industrikomponenter och system till den svenska och europeiska marknaden. Specialiteten är skärande bearbetning.

Företaget har tre enheter i Sverige och i en i Kina. Ungefär hälften av omsättningen är från handel och den andra halvan i form av egen tillverkning.

Läs också: Bufab gör affär med ny kund

Rudhäll grundades 1952 och har sedan 2004 ägts av nuvarande vd Jesper Emanuelsson. De har växt och har nu 74 medarbetare och omsätter 210 miljoner kronor med en rörelsemarginal på nio procent.

– Rudhäll är kända som en stark aktör på den svenska och europeiska marknaden. Under de senaste ett och ett halvt året har vi lärt känna Jesper och hans team och kunnat se stora likheter med oss i deras sätt att skapa kundvärde genom att vara lösningsorienterade och entreprenöriella. Vi är övertygade om att förvärvet kommer att stärka erbjudandet till våra kunder ytterligare med en bredare produktportfölj, utökad egentillverkning och större inköpskapacitet i Kina, säger Bufabs Sverigechef Johan Lindqvist enligt ett pressmeddelande.

Läs också: Bufab blir större

Affären finansieras med befintliga kreditfaciliteter. Köpeskillingen är cirka 100 miljoner kronor baserat på enterprise value. Affären slutförs omedelbart.

Köparen kommer också att ta förvärvsrelaterade kostnader på cirka fem miljoner kronor i det tredje kvartalet.

Bufab är ett handelsföretag för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts (skruvar, muttrar med mera).

Företaget startades 1977 i Småland och har i dag verksamheter i 27 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och de har cirka 1 200 medarbetare.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093